mirella1515 Posted December 26, 2010 Share Posted December 26, 2010 Mój teleskop jest sam w akwarium ma temperaturę ok 20 stopni. Chce dokupić do niego Czerwonego Kapturka. Z tego co wiem ma on w zoologicznym temp. 24 stopnie. Temperaturę teleskopowi mam podwyższać czy wstrzymać się z zakupem? Ps: Teleskop ma wysypkę tarliskową ( jest sam). To nie jest problemem? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jachaja5 Posted December 26, 2010 Share Posted December 26, 2010 Przy w prowadzaniu nowo kupionej ryby należy umieścić foliowy worek z rybą w zbiorniku do czasu aż wyrówna się temperatura następnie by rybka uniknęła szoku kilkakrotnie w pewnych odstępach czasu dolewaj do worka z rybą wody z akwarium zanurzając go coraz głębiej.Zbiornik z welonami nie powinien być ogrzewany ,tym rybom wystarcza temp.pokojowa. Nie zapominaj też że te 2 ryby potrzebują przynajmniej 100l zbiornika na początek i są długowieczne(25-30lat). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirella1515 Posted December 27, 2010 Author Share Posted December 27, 2010 Ok. Dzięki. Dokupiłam welona i rukina. Welon siedzi normalnie na dole z teleskopem a rukin pływa cały czas z góry na dół łapać powietrze. Mam dobrze filtrowane akwarium wiec nie wiem czemu. Tyle że rukin jest mocno malutki a welon z teleskopem trochę większe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts