rycho84 Posted December 25, 2010 Share Posted December 25, 2010 witam od niedawna mam akwarium i ostatnio znalazlem na internecie cos takiego jak filtr podzwirowy moze mi ktos przedstawic jego plusy i minusy? moze kozysta ktos z czegos takiego? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jachaja5 Posted December 25, 2010 Share Posted December 25, 2010 Przepływ wody przez podłoże jest jak najbardziej korzystny dla ryb.Zwiększając zawartość tlenu w podłożu przyczynia się do rozwoju nitryfikatorów.Ale jednocześnie wyklucza procesy denitryfikacji azotanów. Dla roślin zanurzanych niekorzystny,wypłukuje składniki pokarmowe z podłoża,uniemożliwia na dość długi czas niezbędne procesy biologiczno -chemiczne w podłożu zachodzące w niskich potencjałach redoks( chodzi mi mało tlenowe i beztlenowe procesy biologiczne) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts