joko Posted December 23, 2010 Share Posted December 23, 2010 Pojemność: 15L Fitr : Kaskada jakaś Grzałka 20W z termostatem Oświetlenie :Jakas zarowka energoszczędna i czasami 8W swietlowka Obsada : Aktualnie plywa narybek i pewnie zawsze bd plywał jak coś sie narodzi wiec to bd kotnik z krewetkami , których bd okolo 8-10 red cherry albo amano .Woda jest mętna ponieważ dzisaj podmienialem wode i dodałem piasek bo byl zwir. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kamil84 Posted December 23, 2010 Share Posted December 23, 2010 Ja się tylko wypowiem na temat czego mi brakuje w akwarium a mianowicie jakiegoś korzenia obsadzonego mchem bo teraz akwarium wydaję się puste i reszta może być Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mandy29 Posted December 23, 2010 Share Posted December 23, 2010 Na razie taki troszkę za przeproszeniem bajzel Ale poczekamy aż roślinki się rozrosną. Ps. jak sobie radzisz z utrzymaniem stałej temperatury? Grzałka grzeje cały czas? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
joko Posted December 23, 2010 Author Share Posted December 23, 2010 wczesniej to był moze powiedziec taki hardcore raz sie budze a tu 32C a raz 22C ale dzisiaj udało mi sie , a dokladnie przed chwilą dostalem sam termostat , wiec lajty od teraz bd temp 25-26. są 2 łodygi obrosnioete mchem ale jak znajde jakis maly korzonek to dokupie . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mandy29 Posted December 23, 2010 Share Posted December 23, 2010 przed chwilą dostalem sam termostatNo i całe szczęście. Ja też miałam problemy w 25l bez termostatu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
joko Posted December 24, 2010 Author Share Posted December 24, 2010 potrzebuje korzenia kupie jakis maly po swiętach . ulozylem malutki trawnik z jakiejs tam roslinki le jak nabede jakąś ladna to zmienie. Doszła dzisiaj 1 krewetka ale nie znam dokladnie nazwy. Fotki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczupak Posted December 24, 2010 Share Posted December 24, 2010 To jest krewetka filtrująca Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
joko Posted December 24, 2010 Author Share Posted December 24, 2010 oj chyba nie bo filtrująca ma z przodu takie rączki jak maja raki a ta nie ma. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
polar852 Posted December 25, 2010 Share Posted December 25, 2010 jak to jest filtrująca to oddaj za małe akwarium a poza tym są trudne w utrzymaniu miałem dwie i po trzech miesiącach zeszły z tego świata Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paluszekrybny Posted December 25, 2010 Share Posted December 25, 2010 e, mi to wygląda na coś, co się zwie babaulti 'malaya' swoją droga, to koledze jej zazdroszczę... szkoda że tylko jedna sztuka... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szymon0132 Posted December 25, 2010 Share Posted December 25, 2010 Można wiedzieć za ile ją kupiłeś ? Jeżeli ponad 10zł to filtrująca, a jak to odmiana babulti to też Ci zazdroszczę takiego wielkiego okazu i tak wybarwionego Akwarium trochę puste, dałbym jakiś większy korzeń lub lawę wulkaniczną. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paluszekrybny Posted December 25, 2010 Share Posted December 25, 2010 Można wiedzieć za ile ją kupiłeś ? Jeżeli ponad 10zł to filtrująca, a jak to odmiana babulti to też Ci zazdroszczę takiego wielkiego okazu i tak wybarwionego Nie przesadzajmy, polityka sklepów zoologicznych jest taka, że za 10 zł to możesz kupić też niezbyt ładną red cherry. Nie jest to Atya gabonensis, bo całkowicie jej nie przypomina. Nie jest to Atyoida Pilipes, bo też jej nie przypomina. Atyopsis moluccensis troszkę przypomina, tylko widać na tych zdjęciach że nie ma parasolek, poza tym, moluki mają pasek, ale raczej bez tego poprzecznego paseczka i nie maja obramowania na 'ogonie' takiego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
joko Posted December 25, 2010 Author Share Posted December 25, 2010 5zł Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
joko Posted December 26, 2010 Author Share Posted December 26, 2010 Co myślicie o gałęzatce jako trawnik na calym + roślinki i korzen? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Co-2 Posted December 26, 2010 Share Posted December 26, 2010 Może być fajnie zależy od korzonka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mandy29 Posted December 26, 2010 Share Posted December 26, 2010 To co obecnie położyłeś na trawniczku to chyba subwassertang, który w ogóle się na trawniczek nie nadaje. Za to możesz obsadzić nim kokos. A jeśli chodzi o gałęzatkę to czemu nie. Tylko też trzeba ją jakoś umocować do podłoża. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
joko Posted December 29, 2010 Author Share Posted December 29, 2010 Coś dla aktualki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts