19kulka91 Posted December 18, 2010 Share Posted December 18, 2010 Witam serdecznie:) Mam akwarium 112 l, a w nim: jedna ramireza (dziś rano mi druga padła, myślę, że po transporcie ze sklepu) - dokupić 11 tetr barwionych 6 kirysów 4 tęczanki filigranowe (plan: dokupić jeszcze 4) 4 Pseudomugil gertrudae (plan: dokupić jeszcze 4) planuje jeszcze 4 otoski I moje pytanie dotyczy bojowników. Czy mogłabym dokupić harem bojownika. Tetry trzymają się bliżej dna i w górze mało co się dzieje. Jak nie mogłaby, bojownika to jakie inne ciekawe kolorowe ryby? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemek Posted December 18, 2010 Share Posted December 18, 2010 bojownik jest rybą mięsożerną co jednocześnie świadczy że jest drapieżna, morze jakieś neonki? Nie za dużo planujesz mieć tych rybek na tak małe akwarium? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madzik Posted December 18, 2010 Share Posted December 18, 2010 Agresja bojowników zależy od danej ryby. Proponowałabym: 13 tetr 1+3 bojownik syjamski 7 kirysków No i może te mniejsze tęczanki ale w ich kwestii ci nie poradzę bo nie znam się na nich. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczupak Posted December 18, 2010 Share Posted December 18, 2010 gertudy radził bym oddać, bo mogą głodować i być podgryzane przez inne ryby Najlepiej nadają się do gatunkowego Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts