kasia19066 Posted December 16, 2010 Share Posted December 16, 2010 Witam Moja paletka ma 6 lat. Od jakiegoś czasu zaobserwowałam ? Hmm no własnie i nie wiem co to jest. Czy mógłby ktoś mi pomóc w wyjaśnieniu tej choroby. Dodaję 3 zdjęcia. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gost Posted December 16, 2010 Share Posted December 16, 2010 Edytuj 1. post zgodnie z wytycznymi viewtopic.php?f=6&t=14640 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kasia19066 Posted December 16, 2010 Author Share Posted December 16, 2010 Podejrzewam, że może to być NOWOTWÓR (NABŁONIAK), tylko co teraz? Akwarium ma 250 L Zbiornik został założony 6 lat temu 2 filtry wewnętrzne, włączone cały czas 5 paletek w akwarium oraz glonojady 6 rodzajów roślin W akwarium grzałka, napowietrzenie Pokarm suchy oraz mrożony Temperatura : 28 stopni Woda podmieniana raz w tygodniu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gofer Posted December 16, 2010 Share Posted December 16, 2010 Ichtiologiem nie jestem ale, tego typu schorzeń raczej nie da się wyleczyć. Miałem kiedyś Samca Kakadu z podobnymi zmianami skórnymi, pojawiło się szybko, później rozwój jakby się zatrzymał, żył około roku od pojawienia się tej zmiany później z dnia na dzień bez konkretniejszych objawów od płynął. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts