gęsior Posted January 19, 2009 Share Posted January 19, 2009 temat do zamknięcia... znikam z tego forum oprucz danielka001 i nirvania nie ma tutaj ludzi którzy pomoga.. pozostali nabijaja tylko posty głupimi tekstamni ,, nic nie wnosza ,, tworza sztuczny tłok.. tragedia... napewno jest jeszcze kilka osob ktorzy sie znaja na akwarystyce .. lecz jakos tu dretwo i durzo dzieciaków Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziomy111 Posted January 19, 2009 Share Posted January 19, 2009 znajdź jakąś mniejszą bocje na bocję wspaniałą trzeba większe akwa (edług mnie) są też dostępne mniejsze bocje w sklepach albo trąbonos ( ale dokłądnie nie wiem jakiego akwa potrzebuje) rodostomusy 15szt ja bym je zaminił na 5-6 ramirezek one lepiej czują się w grupie i chętniej się rozmnażają Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maja_dm Posted January 19, 2009 Share Posted January 19, 2009 ja bym je zaminił na 5-6 ramirezek one lepiej czują się w grupie i chętniej się rozmnażają Że co ? nie wiesz o czym piszesz. Obsada ok prócz bocji. Jest wiele pięknych i mniejszych gatunków. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kwiatek Posted January 19, 2009 Share Posted January 19, 2009 Jeśli chcesz się pozbyć ślimaków sposób jedyny jaki znam to wyparzyć akwarium. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gęsior Posted January 19, 2009 Author Share Posted January 19, 2009 ja bym je zaminił na 5-6 ramirezek one lepiej czują się w grupie i chętniej się rozmnażają Że co ? nie wiesz o czym piszesz. Obsada ok prócz bocji. Jest wiele pięknych i mniejszych gatunków. jakie gatunki masz na myśli /oczywiście o ślimakorzerców mi chodzi ) Jeśli chcesz się pozbyć ślimaków jedyny sposób to wyparzyć akwarium. czytaj uważnie pozdrawiam znajdź jakąś mniejszą bocje na bocję wspaniałą trzeba większe akwa (edług mnie) są też dostępne mniejsze bocje w sklepach albo trąbonos ( ale dokłądnie nie wiem jakiego akwa potrzebuje) rodostomusy 15szt ja bym je zaminił na 5-6 ramirezek one lepiej czują się w grupie i chętniej się rozmnażają zwariowałeś czy co ramirezki w takich ilościach na moje akwa... nie skorzystam z twoich rad pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
bolekswansea Posted January 19, 2009 Share Posted January 19, 2009 3. jakieś propozycje co do napowietrzania i filtracji ?? filtr- Eheim Ecco Pro 200 ja posiadam i jestem zadowolony jest niezawodny pompka- Aquarium Pharmaceuticals RENA Air 400 Pump jestem z niej bardzo zadowolony EDIT: 1. jakie podłoże bedzie najlepsze, jaki nawóz pod żwir, czy dawac nawóz, co dawać jaki itd ??? ja uzywam CO2 Natural Plant System dodatkowo 1 Nutrafin Plant Gro - 2 eSHa Pro-Phyll dawkowanie jak podaje ulotka rosliny rosna calkiem fajnie a akwa nie zarasta glonami jest oki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maja_dm Posted January 19, 2009 Share Posted January 19, 2009 Co do bocji o jakie mi chodziło to polecę ci bocje sitkowe są wiele lepszymi ślimakożercami niż wspaniałe i oczywiście nadają się do twojego zbiorniczka. Tylko pamiętaj że to ryby stadne 5 szt minimum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts