wojas109 Posted January 18, 2009 Share Posted January 18, 2009 Mam 60l akwarium i 3 kakadu 1 samiec i 2 samiczki, na początku miałem 2 kakadu lecz samiec samiczce (wydziobał) ogonek i zdechła został mi samiec, dokupiłem mu 2 samiczki i nadal gania z nimi i nie wiem czy im tez zrobi to samo co z tamtą ?? proszę o pomoc ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tasman Posted January 18, 2009 Share Posted January 18, 2009 Mam 60l akwarium i 3 kakadu 1 samiec i 2 samiczki, na początku miałem 2 kakadu lecz samiec samiczce (wydziobał) ogonek i zdechła został mi samiec, dokupiłem mu 2 samiczki i nadal gania z nimi i nie wiem czy im tez zrobi to samo co z tamtą ?? proszę o pomoc !Ja mam parkę kakadu i samiec w ogóle nie gania samiczki. Są sobą bardzo zainteresowane i wspólnie pływają. Mam jeszcze pytanie od nośnie tego czy Kakadu zjadają małe ślimaki z rodzaju Ampullarius Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojas109 Posted January 18, 2009 Author Share Posted January 18, 2009 proszę napiszcie co to może być Link to comment Share on other sites More sharing options...
NirwAnia Posted January 18, 2009 Share Posted January 18, 2009 Prawdopodobnie samiec jest nieco nadpobudliwy. Moze miec taki zaczepny charakter. To raz. A dwa - gania samiczki, zeby zachecic je do tarla. 60 litrow to naciagane minimum dla kakadu. Niestety takie zachowania u nich to norma dlatego wiekszy zbiornik zminimalizowal by ataki. Co mozesz zrobic - postaraj sie o kilka kryjowek dla samiczek np z kokosow. Dobrze by tez bylo gdybys mial gesta roslinnosc - samiczkom latwiej bedzie sie ukryc przed natretnym samcem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wielkopletw Posted January 18, 2009 Share Posted January 18, 2009 Mam 60l akwarium i 3 kakadu 1 samiec i 2 samiczki, na początku miałem 2 kakadu lecz samiec samiczce (wydziobał) ogonek i zdechła został mi samiec, dokupiłem mu 2 samiczki i nadal gania z nimi i nie wiem czy im tez zrobi to samo co z tamtą ?? proszę o pomoc !Ja mam parkę kakadu i samiec w ogóle nie gania samiczki. Są sobą bardzo zainteresowane i wspólnie pływają. Mam jeszcze pytanie od nośnie tego czy Kakadu zjadają małe ślimaki z rodzaju Ampullarius niewiem jakie są te ślimaki ale u mnie kiedyś kilka razy widziałem jak wyszarpywały coś z muszli Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tasman Posted January 19, 2009 Share Posted January 19, 2009 Mam 60l akwarium i 3 kakadu 1 samiec i 2 samiczki, na początku miałem 2 kakadu lecz samiec samiczce (wydziobał) ogonek i zdechła został mi samiec, dokupiłem mu 2 samiczki i nadal gania z nimi i nie wiem czy im tez zrobi to samo co z tamtą ?? proszę o pomoc !Ja mam parkę kakadu i samiec w ogóle nie gania samiczki. Są sobą bardzo zainteresowane i wspólnie pływają. Mam jeszcze pytanie od nośnie tego czy Kakadu zjadają małe ślimaki z rodzaju Ampullarius niewiem jakie są te ślimaki ale u mnie kiedyś kilka razy widziałem jak wyszarpywały coś z muszli mam zamiar kupić ślimaka bo moje kakadu wyżywają się na kirysku i przyldze chińskiej więc je oddam bo szkoda męczyć ryby, a chciałbym żeby coś mi łaziło po dnie i ściankach i je chociaż trochę oczyszczało Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts