Luna10 Posted November 7, 2010 Share Posted November 7, 2010 Witam, chcę zrobić tło z piaskowca lub jasnego łupka, wszystko by było proste, gdyby nie było trzeba go wygiąć. Muszę tło wygiąć na rogach, by zmieścić tam silnik i rurki od filtra. Trzeba też wyciąć niewielkie dziurki, abo woda wpływała i wypływała z filtra przed tłem a nie za. Wiecie może jaki materiał się do tego nadaje? Potrzebne mi coś nie drogiego, wiem że plexa się wygina pod wpływem temperatury, ale jest droga... Z góry dzięki za odpowiedzi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted November 7, 2010 Share Posted November 7, 2010 Wiem że naklejają łupki na styropian jeszcze oraz na szkło ale jak wygiąć nie mam pojęcia A może jakoś zrobić otwory w tle ? Albo zakupić zrobione bo wcale nie są takie drogie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ksy89 Posted November 7, 2010 Share Posted November 7, 2010 Albo nie łatwiej z płyty styropianowej zrobić... Rozcinasz na 2 części płytę sklejasz jak tobie odpowiada... viewtopic.php?f=22&t=23520&start=0&st=0&sk=t&sd=a&hilit=t%C5%82o+3d Widziałem jak jeden Pan z tego forum nie wyginał tylko obudował od czoła filtr ze nie było go widać. Za co wygladało to estetcznie. Tło było zrobione z pianki montazowej i styropianu... I że pozwolę sobie użyczyć zdjęć tego pana http://maaro78.fotosik.pl/albumy/377278-7.html viewtopic.php?f=22&t=7040&st=0&sk=t&sd=a&hilit=pianka+monta%C5%BCowa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luna10 Posted November 8, 2010 Author Share Posted November 8, 2010 Dzięki za pomoc ksy89, skorzystam z tego pomysłu (płyta styropianowa) i wezmę się do roboty jak znajdę trochę wolnego czasu ;] Temat można zamknąć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts