czesio125 Posted January 16, 2009 Share Posted January 16, 2009 mam zamioar kupi nawóz do roślin 25 l akwa i nie wiem jaki kupić i po ile tak mniej więcej stoja Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalamondynka Posted January 16, 2009 Share Posted January 16, 2009 A jesteś pewny, że potrzebujesz nawóz? Przy tylu rybkach masz pewnie i tak dużo azotu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz1973mw Posted January 16, 2009 Share Posted January 16, 2009 Nazwy nie pamiętam. Polecił mi nawóz sprzedawca w sklepie ,podobno niezły fachowiec.Jest to nawóz sprzedawany na wage. Na 200 litrowy zbiornik polecił mi 2 kg. Zapłaciłem 10zł. za kilogram.Zobacz wcześniej napisałem jak mi kazał stosować.Jak będziesz sypać to pamiętaj żeby w odległości ok.3 cm od ścianek akwarium żeby na szybach glony nie rosły. Tak mi powiedział fachowiec ze sklepu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalamondynka Posted January 16, 2009 Share Posted January 16, 2009 Aha, jeśli jednak kupisz nawóz to zaczynaj zawsze od najniższych dawek. Rybki wytrzymają intensywne nawożenie, ale krewetki są bardziej wrażliwe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
shadow2525 Posted January 16, 2009 Share Posted January 16, 2009 Nazwy nie pamiętam. Polecił mi nawóz sprzedawca w sklepie ,podobno niezły fachowiec.Jest to nawóz sprzedawany na wage. Na 200 litrowy zbiornik polecił mi 2 kg. Zapłaciłem 10zł. za kilogram.Zobacz wcześniej napisałem jak mi kazał stosować.Jak będziesz sypać to pamiętaj żeby w odległości ok.3 cm od ścianek akwarium żeby na szybach glony nie rosły. Tak mi powiedział fachowiec ze sklepu. Jezu ludzie co wam za fachowcy doradzają ??????????? kompletne brednie a z tymi 3 cm od szyby to ja Sam chętnie bym pogadał z tym fachowcem............ Naciągają was aż miło ale wasza wola:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
flob Posted January 23, 2009 Share Posted January 23, 2009 ja kupilem taki substrat z tetry chyba ponad 40 zl za wiadereczko 5l. stosuje to poraz pierwszy w polaczeniu z dobrym swiatlem bimbrowniom efekty extra ale w nowo zalorzonym akwarium jak sa wpuszczone jusz rybki to nietrzeba grzebac w podlorzu nic niedosadzac nie manipulowac bo sie azotany uwalniaja i sa zgony ryb ja o tym niewiedzialem i dosadzalem roslinki i mialem problemy z rybkami dopiero po rozmowie z doswiadczonym akwarystom sie dowiedzialem i przestalem grzebac w podlorzu zrobilem testy azotanuw bylo bardzo durzo i robilem podmianki wody i jest wszystko wporzadku takie sa moje rady Pozdrawiam! Link to comment Share on other sites More sharing options...
k.gardenman Posted January 23, 2009 Share Posted January 23, 2009 co tak szalejecie z tymi nawozami ja dopiero co zastosowałem bimbrownie żeby sprawdzić na własnej skórze zerknijcie na giełde tam jest nawóz robiony przez naszego kolęge więc się z nim skontaktować Link to comment Share on other sites More sharing options...
shadow2525 Posted January 25, 2009 Share Posted January 25, 2009 Witam jako ze już sprzedałem swój zbiornik roślinny nawóz nie jest mi już potrzeby więc zapraszam co do ceny można się dogadać więcej info w dziale SPRZEDAM Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaszub Posted January 26, 2009 Share Posted January 26, 2009 troszkę dużo tych rybek Link to comment Share on other sites More sharing options...
baginax Posted January 26, 2009 Share Posted January 26, 2009 neonki to rybki ławicowe musisz mieć przynajmniej 8 sztuk a po za tym masz małe akwarium na tyle rybek Link to comment Share on other sites More sharing options...
misiek20 Posted February 4, 2009 Share Posted February 4, 2009 ja bym polecil nawoz tetra plant crypto 1 raz w miesiacu dajesz 1 tabletke pod kazta roslinke kupuje na sztuki 1 ok 50gr po tym nawozie roslinki sa doslownie piekne Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts