^Agusia^ Posted January 14, 2009 Share Posted January 14, 2009 wczoraj kupiłam parkę Neon Innesa.Włożyłam je w woreczku do wody w akwarium aby nie doznały szoku termicznego tak jak zalecił sprzedawca.Zaraz po wypuszczeniu już pływały "do góry brzuchem".Dlaczego?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Migdek Posted January 14, 2009 Share Posted January 14, 2009 A ile czasu je tak w tym woreczku trzymałas? I jakie masz akwa? Ile litrow? A jakie rybki w akwarium? A jakie wlosciwosci wody? Jaka temperatura? Tak poza tym neony to ryby stadne, i jak sie je kupuje to conajmniej z 5-6.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szwedzik10 Posted January 14, 2009 Share Posted January 14, 2009 ja też tak miałem myśle że przez temperature tak się stało ale jaki mi no to już pływają normalnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
k.gardenman Posted January 14, 2009 Share Posted January 14, 2009 jak zadługo były w worku to poprostu się poddusiły Link to comment Share on other sites More sharing options...
Migdek Posted January 14, 2009 Share Posted January 14, 2009 moze sie poddusily jak mowi k.gardenman, albo zbyt zroznicowana temperatura, albo zle parametry wody.. No wiele moglo byc powodow.. Jaka masz temperature?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest pawelhodowca Posted January 14, 2009 Share Posted January 14, 2009 A ile czasu je tak w tym woreczku trzymałas? I jakie masz akwa? Ile litrow? A jakie rybki w akwarium? A jakie wlosciwosci wody? Jaka temperatura? Link to comment Share on other sites More sharing options...
NirwAnia Posted January 14, 2009 Share Posted January 14, 2009 Ryby sprzedawane w sklepach czesto przywozone sa prosto z gieldy. Sa slabe i dlatego nie przezywaja kolejnej podrozy. Tyle wywodow na temat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts