Gosia0408 Posted January 13, 2009 Share Posted January 13, 2009 Ma ktoś może w swoim akwarium ślimaki świderki ?? Czy ktoś wie czy one same się rozpładniają czy są rozdzielno płciowe ?? EDIT: Czy ktoś zna jakąś stronę gdzie można o tych ślimakach czegoś się dowiedzieć ?? Czy jak się kupi 3 sztuki to można mieć potem plagę w akwarium ?? Nastepnym razem prosze o samodzielna edycje postow. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacekd72 Posted January 13, 2009 Share Posted January 13, 2009 plaga o tak po jakimś czasie opanują filtr i podłoże się będzie ruszało ciężko to potem wytępić Link to comment Share on other sites More sharing options...
todotodora Posted January 17, 2009 Share Posted January 17, 2009 Wszystkie ślimaki rozmnarzają się bezpłciowo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adrianoo11 Posted January 17, 2009 Share Posted January 17, 2009 a jedzą rośliny???i czy bardzo brudzą??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Major Toffffik Posted January 18, 2009 Share Posted January 18, 2009 Z tego co mi wiadomo to zra namietnie wszystko co zielone:). a brudza tak, jakby nie mialy jelit:). ja tez chcialem kupic kilka ale jak sie dowiedzialem jakie to pasozyty i reproduktory to sobie darowalem... i tak ryby robia co swoje z badylami... non stop widac jakies swiezo odgryzione fragmenty kabomby... Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemolski Posted January 19, 2009 Share Posted January 19, 2009 nie kupuj to jest istna plaga sam ie mogę się pozbyc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Major Toffffik Posted January 19, 2009 Share Posted January 19, 2009 jezeli nadal jestes zainteresowany to odwiedz allegro. bylo tam opakowanie 100 szt za 15zl + wysylka . ja mam u siebie muszle po troche wiekszym swiderku i wystarcza w zupelnosci Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hirnias Posted January 19, 2009 Share Posted January 19, 2009 Ja miałem świderki ale mi gdzieś zginęły tylko muszle zostały... Prawdopodobnie bocje je zjadły Link to comment Share on other sites More sharing options...
ECIK-GFC Posted January 20, 2009 Share Posted January 20, 2009 no tak jak piszą inni świderki to istne piekło w aqua będziesz miał jak w mrowisku tylko nie mrówek ale ślimaków... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabi Posted January 20, 2009 Share Posted January 20, 2009 Przecież te świderki jak je nazywacie to nic innego jak czarniawiec który żyje i żeruje w podłożu usuwając nadmiar pokarmu na dnie i doprowadza natlenioną wodę do podłoża. Link to comment Share on other sites More sharing options...
todotodora Posted January 21, 2009 Share Posted January 21, 2009 Ja mam w akwarium świderki ale rozmnażają sie bardzo szybko i ciągle musze je wybijać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabi Posted January 21, 2009 Share Posted January 21, 2009 Kup bocje to wytłuką wszystko nawet z podłoża. Link to comment Share on other sites More sharing options...
todotodora Posted January 21, 2009 Share Posted January 21, 2009 Tak ale Bocji musi być kilka sztuk. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts