kubeeq Posted October 16, 2010 Share Posted October 16, 2010 Zastanawiam się jaki najlepszy będzie podłoże do akwarium 112l ? zamierzam trzymać tam albo 1+2 pielęgniczki kakadu lub 1+1 pielęgniczki ramireza i zastanawiam się jakie podłoże i ile go ma być dlatego może wy mi coś poradzicie ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Janusz Posted October 16, 2010 Share Posted October 16, 2010 Jeśli to ma być podłoże dla roślinek i lepszego ich bytowania,to ja polecam jakiś substrat. Jeśli natomiast ma to być tylko po to aby było,to zwykły żwirek.Jednak na pewno będziesz mieć w nim jakieś roślinki więc porządnie się zastanów o co tak naprawdę ci chodzi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubeeq Posted October 16, 2010 Author Share Posted October 16, 2010 no właśnie chodzi mi o roślinki w podłożu choć mam zamiar dać dużo korzeni a na nich mech więc w podłożu będą jakieś rośliny wielkolistne typu Anubias na pierwszy plan i jakieś Żabieńce na tył i nurzańce Link to comment Share on other sites More sharing options...
GrzesiekK Posted October 16, 2010 Share Posted October 16, 2010 To w tym przypadku najlepszy będzie jakiś substrat http://allegro.pl/podloze-aqua-art-aquasubstrate-ii-czar-braz-i1261218649.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubeeq Posted October 16, 2010 Author Share Posted October 16, 2010 a możesz podać jakieś linki gdzie można go kupić lub jakieś przykłady jaki będzie najlepszy i ile taki substrat kosztuje ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GrzesiekK Posted October 16, 2010 Share Posted October 16, 2010 Już podałem Ci linka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubeeq Posted October 16, 2010 Author Share Posted October 16, 2010 thx zrobię chyba tak że na dół dam substrat i kuleczki przeciw glonowe a na wierzch dam taki drobny czarny to jest chyba bazalt czy żwirek (sorry zapomniałem nazwy) Link to comment Share on other sites More sharing options...
natalia_s96 Posted October 27, 2010 Share Posted October 27, 2010 najlepszy byłby pył wulkaniczny żeby rośliny dobrze rosły Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts