luki11111 Posted January 13, 2009 Share Posted January 13, 2009 Rybki karmie pokarmem w płatkach(w sensie pokarm w paczusce płatki*) codziennie.....i do tego jeszcze tabletka co 2 dzien granulki i płatki* 3 razy w dygodniu dostają dafnie i płatki* i 2 razy ochotke np w czwartek i niedziele sobota -głodowka:D:D z:D:D: cos byscie zmienili?jeszcze cos dodac? cos xle podaje? czekam na opinie:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
uzoon Posted January 13, 2009 Share Posted January 13, 2009 napisalbys jakie masz rybki to by bylo prosciej.ale sam fakt ze urozmaicasz rybkom diete to juz duzy plus Link to comment Share on other sites More sharing options...
luki11111 Posted January 13, 2009 Author Share Posted January 13, 2009 rybki to tak: 5 brzaken 5 neonow(planuje dokupic jeszcze pare sztuk.) 2 kirysiaki 3 gupiki Link to comment Share on other sites More sharing options...
uzoon Posted January 13, 2009 Share Posted January 13, 2009 ogranicz ochotke do 1 razu na tydzien-jest zbyt tlusta.ale poza tym jest ok.sprobuj jeszcze z domowymi pokarmami np.parzona salata,albo swiezy ogorek-moje ryby to uwielbiaja i sa pieknie wybarwione Link to comment Share on other sites More sharing options...
luki11111 Posted January 13, 2009 Author Share Posted January 13, 2009 hmm ok:)) aa ten ogorek too jak to przygotowac?:)taki zwykły zielony ogórek? obrac go czy co?) Link to comment Share on other sites More sharing options...
uzoon Posted January 13, 2009 Share Posted January 13, 2009 obierz go ze skory i nabij najlepiej na lyzeczke i wrzuc do akwa.lyzeczka jest konieczna bo inaczej ogorek nie zatonie.mozesz tez sprobowac z marchewka ugotowana al dente tylko ze ona dosc brudzi wode dlatego polecam ogorka Link to comment Share on other sites More sharing options...
k.gardenman Posted January 14, 2009 Share Posted January 14, 2009 dobór pokarmu dobry ja ochotke daje codziennie przez tydzień póżniej wodzenia póżniej larwe komara (sam przygotowuje)i cykl się powtarza nie widze złych stron w ochotce chyba że tylko sie nią karmi Link to comment Share on other sites More sharing options...
luki477 Posted January 25, 2009 Share Posted January 25, 2009 dobór pokarmu dobry ja ochotke daje codziennie przez tydzień póżniej wodzenia póżniej larwe komara (sam przygotowuje)i cykl się powtarza nie widze złych stron w ochotce chyba że tylko sie nią karmia jak ty to przygotowujesz? bardzo mnie to ciekawi bo też chciałbym podawać rybom larwy komara "własnego pędu" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Migdek Posted January 25, 2009 Share Posted January 25, 2009 łapiesz komara i komarzyce, rozmnazasz je a male zamiast wyhodowac dajesz rybkom Link to comment Share on other sites More sharing options...
fiwus Posted January 26, 2009 Share Posted January 26, 2009 łapiesz komara i komarzyce, rozmnazasz je a male zamiast wyhodowac dajesz rybkom lol ;p twoje menu jest ok, najwazniejsze to to, ze pokarm jest urozmaicony ale faktycznie zmniejszylbym troche dafnie, jesli chodzi o patrzone warzywa to polecam zielony groszek Link to comment Share on other sites More sharing options...
hannnaz512 Posted January 26, 2009 Share Posted January 26, 2009 a dlaczego w sobotę głodówka? nie słyszałam o takim wskazaniu, żeby ryby głodowały raz w tygodniu. ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fiwus Posted January 26, 2009 Share Posted January 26, 2009 jeden dzien w tygdoniu bez jedzenia to dobra sprawa. Polecam kazdemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hannnaz512 Posted January 29, 2009 Share Posted January 29, 2009 w takim razie moje rybki niech też głodują w soboty ale od przyszłego tygodnia, bo w piątek zaopatrzam się w nowe rybki (sumik szklisty) "Yes, yes, yes!" cytując pewnego polityka Link to comment Share on other sites More sharing options...
luki11111 Posted February 2, 2009 Author Share Posted February 2, 2009 hmmm cos jeszcze moge im wcisnąc w menu?;p:) zeby bylo bardziej urozmaicoone? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts