BartekZ Posted September 28, 2010 Share Posted September 28, 2010 Mam problem, a mianowicie mój mieczyk hellera (samiec) skubie cały czas welona. Co mam z tym zrobić? Oddzielić czy poczekać? Dodam że niedawno zdechła samiczka mieczyka Od tego czasu zaczęły się problemy. Proszę o pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted September 28, 2010 Share Posted September 28, 2010 Nie masz akwarium odpowiedniego na hodowlę mieczyków i welonów. Poza tym tych ryb nie powinno się trzymać razem, mają inne wymagania co do temperatury wody. Oddaj je - dla ich dobra. PS: 65L Jest ciągle rozbudowywane 25l Przyszłe krewetkarium (plany coraz bardziej realne) Szybkie usunięcie sygnaturki nic tu nie pomoże. Tak czy siak spytalibyśmy o litraż. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BartekZ Posted September 28, 2010 Author Share Posted September 28, 2010 Nie wiedziałem, że mają inne wymagania. Problem w tym, że mieczyka otrzymałem od kolegi, inaczej nigdy bym go nie kupił. Sygnaturę usunąłem gdyż pytanie nie dotyczy mojego akwarium tylko kuzyna (112l) Nie chciałem wprowadzać w błąd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted September 28, 2010 Share Posted September 28, 2010 Sytuacja jest prosta i jasna. Na ryby nie masz warunków, jedyne rozwiązanie to ich oddanie. W tym litrażu, dla tych ryb nigdy nie będzie ok i swojego problemu nie rozwiążesz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts