koibub2 Posted September 25, 2010 Share Posted September 25, 2010 Mam Akwarium 100l a w nim : 6 neonków inesa 2 kiryski 6 danio pręgowane 2 glonojady Ancistrus Hoplogenys, 4 skalary 1 mieczyk i jedną rybkę której nazwy nie pamietam ;] Nie za duzo jak na 100 l?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
igor1996sa Posted September 25, 2010 Share Posted September 25, 2010 Oj musisz szybko zredukować obsadę. Złota rybka, welon oraz skalary musowo do oddania. Te ryby potrzebują znacznie większego akwarium. Złota ryba oraz welon to ryby zimnowodne więc to także jeden z powodów dlaczego musisz je oddać. Dokup troche kirysków - to ryby stadne, dobrze będą się czuć w grupie 5-6. Dwa glonojady jakie? Zbrojniki niebieskie, lamparcie lub co? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
koibub2 Posted September 25, 2010 Author Share Posted September 25, 2010 pytałem już w sklepie cy moge oddac skalary , może sie uda. a glonojady 2 Ancistrus Hoplogenys, . Zastanawiałem sie jeszcze czy zmast wiekszych rybek nie dołozyć otosków ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
igor1996sa Posted September 25, 2010 Share Posted September 25, 2010 W takim razie musisz oddać zbrojniki lamparcie. Rosną naprawde duże. A propo otosków grupka powinna być ok ale wtedy oddaj kiryski. Link to comment Share on other sites More sharing options...
koibub2 Posted September 26, 2010 Author Share Posted September 26, 2010 dlaczego oddać kirski jeśli chce otoski, nie mogą być w jednym akwa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cannabinol Posted September 26, 2010 Share Posted September 26, 2010 dlaczego oddać kirski jeśli chce otoski, nie mogą być w jednym akwa?Oczywiście że mogą. Ale kiryski i otoski to ryby stadne musi ich minimum po 6szt Oddaj skalary, mieczyki, glonojady, złotą rybkę i welonkę Link to comment Share on other sites More sharing options...
jachaja5 Posted September 26, 2010 Share Posted September 26, 2010 Zostaw sobie te dwa Ancistrus Hoplogenys,bo Ci tu będą doradzać Ci co nie mieli tych zbrojników a nawet ich nie widzieli,ale za to wiedzą lepiej.Reszta drobnicy(neonki, danio, gupiki) może być.Pozostałe do usunięcia.Jeśli chcesz pozostawić kiryski to po uzupełnieniu ich liczby wymień,zamiast jednej z grup drobnych powyżej.Moim zdaniem nie pasują danio z neonami i razem bym ich nie łączył. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafciu Posted October 1, 2010 Share Posted October 1, 2010 Złota rybka nie zjada ci neonków? Z doświadczenia wiem ,że te rybki nie idą ze sobą w parze Link to comment Share on other sites More sharing options...
koibub2 Posted October 2, 2010 Author Share Posted October 2, 2010 własnie nie zjadała aż do wczoraj ... przez noc zjadła 6 a dziś rano 1 głupika ... odgryzała głowe i ogon . Już ją dałem do innego zbiornika, a na początku myslałem że to mieczyki i to te oddzieliłem aleniestety to nie te. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafciu Posted October 3, 2010 Share Posted October 3, 2010 Ja bym oddał welonka i skalara. U mnie mieczyki skalara też podgryzały i skończyło się to nie za fajnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts