djark Posted September 8, 2010 Share Posted September 8, 2010 Witajcie:P Jak w temacie...nigdy nie miałem krewetek w akwarium i jeśli możecie zaproponujcie jaki gatunek i ile sztuk zakupić na początek...jakie rośliny to już mniej więcej wiem. Myślę że razbory moga być...a jakieś inne zwierzątka?(zbrojniki lub kiryski, ale wtedy pewnie problem z ikra krewetek może być?)...albo parka ramirez z góry bardzo dziekuje:P Link to comment Share on other sites More sharing options...
yorki Posted September 8, 2010 Share Posted September 8, 2010 Zbrojniki i kiryski krewetką przeszkadzać nie będą, a na pewno nie zagrożą ich "ikrze" bo te noszą jajeczka przy sobie Na pierwszy ogień polecam red cherry, łatwe w hodowli i rozmnażaniu z 15sztuk na początek wystarczy bo przybędzie ich drogą naturalną. BTW. Zbrojniki odpadają w 80l bo to za mały litraż dla nich. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djark Posted September 8, 2010 Author Share Posted September 8, 2010 dzieki za odpowiedź..pomyśle o kiryskach w takim razie;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ispana Posted September 9, 2010 Share Posted September 9, 2010 Sądzę, że Red Cherry to dobry wybór. Możesz też zamiasty nich dać babaulti, tylko, że te rosna trochę większe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts