Olciia Posted August 21, 2010 Share Posted August 21, 2010 Witam! Dziś czytałam książkę " Ryby akwariowe" Urlicha Shliewena. Chciałam się zapytać czy mogę trzymać następujące ryby w litażu 20l 40cm długośći ponieważ były one zamieszczone w tej książce jako ryby które mogą żyć w 20l (jestem początkująca w tej dziedzinie) : -razbora plamista -drobniczka jednodniówka -kirysek sierpoplamy - proporczykowiec czerwonopręgi - lśniącooczka wielkooka - proporczykowiec z kap lopez - strumieniak niebieskopręgi - skrzeczyk karłowy - głowaczek Proszę o rady. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted August 21, 2010 Share Posted August 21, 2010 Większości tych ryb i tak nie kupisz w typowym zoologicznym. Polecam trochę inną listę forumową: viewtopic.php?f=39&t=19607 Do 20l [z ryb które dość łatwo dostać] polecam albo bojownika, albo gupiki pawie oczko, albo endlera, albo drobniczki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Olciia Posted August 22, 2010 Author Share Posted August 22, 2010 Dzięki, przejrzę tą listę Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts