Jump to content

[126l] Korzenio-roślinne." My world"

Recommended Posts

Witam.

A więc zgodnie z regulaminem i zasadami zakładam temat o obsadzie rybnej roślinnej na temat mojego zbiornika. Zapraszam do odpowiadania i dawania mi porad. Oraz zadawania mi pytań.

Zbiornik - 126l Brutto wym. 80cm, 35c, 45cm. Dł, szer, wys.

oświetlenie - 2x18w w budowie 3x18w

filtracja - Filtr aquaell Fat 3 (stara generacja, dlatego fat nie fan)

technika CO2 - Bimbrownia w obecnej chwili robiona bo się skończyła :D

gatunki i ilość ryb - ( w nawiasach ilość) Neon innesa(20), p.kakadu(3, 1+2), razbora klinowa(8), kirysek spiżowy(5), otosek(6)

rośliny - Bacopa carolininia-monnieri, Limnophila różne gatunki, mchy, cryptocoryne wnedtii green, usteriana, nevilli itp. , microzorium pteropus, echinodorus lena,

inne sprzęty - Grzałka aquaell 150w ustaw. 26st.C, pokrywa.

stosowane nawozy, pokarmy, preparaty itp. -

Nawozy - Z serii Aqua Art. Micro i Macro elementy, ferro+

Pokarmy - Tropical spirulina, ichtio-vit, itp. Mrożonki : ochotka raz tygodniowo, Artemia 3 razy tygodniowo.

Preparaty - Z Sery i Tropicala, Torfin itp.m.in. do leczenia chorób.

parametry wody - Ph 7, Reszta dawno nie mierzona :) Ale jest w normie.

Ogólna pielęgnacja - codziennie "na oko" sprawdzanie czy wszystko gra, co tydzień 20% podmianki wody, co 2 tyg. czyszczenie filtra, co mies. czyszczenie glonów, przycinka roślin małe przeróbki.

To na tyle dziękuję i zapraszam do komentowania. 8-)

Dobra, wszystko niby ok, ale gdzie są foty zbiorniczka. Po opisie zapowiada się fajnie, myślę że na foto będzie fajniejsze ;)

Mam pytanko czy bimbrownia Ci wystarcza na taki litraż, czy nie masz problemów typu glon, przy takim oświetleniu.

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...