Michał9612 Posted August 15, 2010 Share Posted August 15, 2010 1)co jedzą a jak już pytam to: 2)ile żyją 3)jakie ozdoby lubią 4)jak szybko się rozmnażają 5)ile gupików mogę trzymać w akwarium 30l ????????????????????????????????????????????????????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted August 15, 2010 Share Posted August 15, 2010 1. Jedzą jedzenie. A tak na serio - w ich diecie powinny znaleźć się pokarmy roślinne. Od czasu do czasu można dać jakieś mięsko. 2. Ok 2 lat, czasami trochę więcej. 3. Naturalne, czyli rośliny, kamienie, korzenie, kokosy. Nie lubią ceramiki, zameczków, kolorowych kamyczków itd. 4. Bardzo szybko. Średnio co miesiąc młode. 5. Moim zdaniem ok 6-8 sztuk [jeśli w akwarium nie ma innych ryb]. Albo same samce/samice, albo haremy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michał9612 Posted August 15, 2010 Author Share Posted August 15, 2010 dzięki za szybką odpowiedz a i jeszcze jedno jakie duże rosną? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArcySko Posted August 15, 2010 Share Posted August 15, 2010 Samice rosną do 4-5cm a samce są większe o ogon Atreyu napisał że żyją około 2 lat a mój kuzyn który zaraził mnie akwarystyką ma gupiki i żyją mu ponad 3 lata Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted August 15, 2010 Share Posted August 15, 2010 Gupiki Pawie Oczko. Samice 5-6cm. Samce 3-4cm. Gupiki Endlera są ciut mniejsze. PS: Więcej info o nich: http://www.superakwarium.pl/gupik-pawie ... id413.html http://pl.wikipedia.org/wiki/Gupik Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michał9612 Posted August 15, 2010 Author Share Posted August 15, 2010 a gupiki yellow czy jakoś tak ile mają cm Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted August 15, 2010 Share Posted August 15, 2010 To jakaś odmiana pawiego oczka, podejrzewam że po prostu żółta Więc rosną tyle ile zwykły gupik. żyją mu ponad 3 lata Dlatego napisałem że czasami więcej. PS: Przenoszę temat do innego działu bo z karmieniem ma niewiele wspólnego Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts