Mobika Posted January 5, 2009 Share Posted January 5, 2009 Witam, Wyczytałam kiedyś, gdzieś że krewetki pożywiają się zewnętrzną skorupą kokosa. Mam dojrzewające krewetkarium, z wielkim korzeniem. cały kokos napewno nie będzie tam pasował. Zastanawiam się, czy nie połupać skorupki i nie poukładać jej na dnie, bo, skoro one naprawdę jedzą tą warstwe to musi być tam coś ważnego. Pytanie brzmi: czy to prawda? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalamondynka Posted January 5, 2009 Share Posted January 5, 2009 Nie spotkałam się do tej pory z informacją, żeby jadły kokosa no i moje też go nie jedzą Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek Posted January 8, 2009 Share Posted January 8, 2009 Z tego co ja wiem to krewetki lubią kokosy tak jak i korzenie ponieważ wytwarzają one garbnik i służą im do rozmnażania jako kryjówki,ale o zjadaniu kokosów nie słyszałem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MariuszW Posted January 9, 2009 Share Posted January 9, 2009 Moze ze krewetki jedza kokosy to za duzo powiedziane ale z moich obserwacji zauwazylem ze u mnie "podgryzaja" ale tylko te male czastki "wloski" ktore ulegaja rozkladowi i sa miekkie tak ze moglo by sie wydawac ze jedza kokos.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts