Jump to content

Filtr nie działa


Recommended Posts

Witam!

 

Wyczyściłem dzisiaj swój filtr i po zamontowaniu go w akwarium,zaczął chodzić ale jakos słabiej,jakby mu na początku mocy zarakło,nie wiem kiedy ale przestał działać i od 5h włączyc się nie chce...Posiadam filtr z firmy Aquael FAN2.

 

Będe wdzięczny za pomoc,bo nie wiem co mogłem zrobic źle :roll:

 

Pozdrawiam!

Link to comment
Share on other sites

jest napisane w instrukcj,że po zamontowaniu wirniczek powinien bez problemów sie kręcić,ale jak próbuje go poruszyć to przekręca się kawałek "przeskakuje" i dalej kawałek na luzie i znowu "przeskakuje".Nie potrafie ściągnąc górnej obudowy,chyba nie da sie jej ściągnąć...

 

EDIT:

 

Przzewód jest cały, a filtr ma 2 miesiące :/.Cały czas działał bez zarzutów więc nie wiem co moglo pójsc nie tak podczas czyszczenia...

Link to comment
Share on other sites

Jak ma dwa miesiące to obowiązuje jakaś gwarancja. Lepiej samemu nie grzebać w elektryce bo łatwo o wypadek. Zanieś go do sklepu, żeby go ktoś doświadczony sprawdził albo poproś kogoś kto się na tym zna. Pozdro :)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

ja do kolegi wczesniej :] mam filtr wewnetrzny. tez tak mialem. mogl ci sie poprostu zapowietrzyc. tzn ja to nazywam zapowietrzeniem. wloz filtr do wody tak, zeby poprostu byl do gory "nogami". tak zeby cala woda wlala sie do srodka. potrzasnij, zeby nie lecialy babelki powietrza i wlacz;] odpisz czy pomoglem na gg 3088552

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...