Michał9612 Posted August 7, 2010 Share Posted August 7, 2010 jaki sprzęt kupić do tego akwarium. Co byście polecili czy filtr zewnętrzny czy wewnętrzny i jakiej firmy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted August 7, 2010 Share Posted August 7, 2010 Ja w takim akwarium ma filtr zewnętrzny unimax 150 i mogę go polecić(firma aquael) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michał9612 Posted August 7, 2010 Author Share Posted August 7, 2010 a może coś tańszego? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted August 7, 2010 Share Posted August 7, 2010 Może mini kani luba kaskadę FZN 3 ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michał9612 Posted August 7, 2010 Author Share Posted August 7, 2010 ale chodzi mi o tańszy filtr zewnętrzny kubełkowy! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted August 7, 2010 Share Posted August 7, 2010 To napisałem że mini kani(zewnętrzny) przecież chyba że chcesz chińskie to pewnie coś się znajdzie :zamieszany: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michał9612 Posted August 7, 2010 Author Share Posted August 7, 2010 a filtry wewnętrzne nadadzą się do mojego akwarium? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted August 7, 2010 Share Posted August 7, 2010 Myślę że taki fan by wystarczył do 112l (wewnętrzny) http://allegro.pl/item1163767450_filtr_ ... _150l.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michał9612 Posted August 7, 2010 Author Share Posted August 7, 2010 acha teraz już wiem wszystko dzięki za szybką odpowiedz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
theng Posted August 7, 2010 Share Posted August 7, 2010 wewnętrzny też da radę jak dobrze dobierzesz ale będziesz musiał go ukryć (a mały nie będzie), zajmuje miejsce w akwa i do obsługi musisz zdejmować pokrywę (taka mała przeszkoda ale mnie denerwuje) FZN3 lub minikani 120 (6W) nie kupuj chińszczyzny chociażby ze względu na podwójne zapotrzebowanie na prąd o jakości nie wspomnę i braku części przy awarii Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HAL9001 Posted August 7, 2010 Share Posted August 7, 2010 Uważam że niezbędne minimum z filtrów wewnętrznych do około 100 litrów to coś w stylu BIO-FS 100. Duży, panelowy z miejscem na grzałkę i trzema niewielkimi koszykami na wkłady (około 500-600ml), ale zawsze to coś. Jak go podczepisz do bocznej prawej szyby jak najbliżej tylnej, to nawet nie będzie tak się rzucał w oczy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcieslik Posted August 7, 2010 Share Posted August 7, 2010 Lepiej uzbieraj i kup porządny kubełek, bo potem będą pytania czemu mam glony itp. ktoś kiedyś napisał, że akwarystyka jest dla cierpliwych lepiej poczekać, dozbierać PLN i kupić coś z głową co wystarczy na długi czas. Na allegro możesz się też rozglądnąć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HAL9001 Posted August 7, 2010 Share Posted August 7, 2010 Pamiętaj że nie każdego stać na dobry sprzęt, zresztą najwięcej i tak zależy od człowieka, jak miałem 15lat w domu stało 380 litrowe akwarium w stalowych ramach, filtr tzw. szklana fajka na brzęczyk i dwie lampy tzw. kurnikówki lub promieniówki. Jak sobie przypomnę ile wiader z ojcem nosiłem to do dziś się zastanawiam czemu nie mam dłoni na wysokości kostek a glonów nie było. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts