michał1994 Posted January 3, 2009 Share Posted January 3, 2009 Która ryba może obgryzać moim gupikom ogony??? skład mojego akwa; -gupiki -danio pręgowane -mieczyki, -neony innesa -bystrzyk barwny -hokejówka amazońska -kiryski, kiryśnik -zbrojniki niebieskie -razbora klinowa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukas Posted January 3, 2009 Share Posted January 3, 2009 może zbrojniki ? ale nie wiem na pewno Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomekc79 Posted January 3, 2009 Share Posted January 3, 2009 Danio też lubią poskubać płetwy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Reo Posted January 3, 2009 Share Posted January 3, 2009 U mnie danio nie podskubują więc też mi się wydaje że zbrojniki. Jakie masz duże akwarium? Link to comment Share on other sites More sharing options...
michał1994 Posted January 3, 2009 Author Share Posted January 3, 2009 80l. Zbrojniki to są glonojady i one tego na pewno nie robią. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Reo Posted January 3, 2009 Share Posted January 3, 2009 W takim razie albo mieczyki albo bystrzyki. W moim starym akwarium mieczyki podskubywały. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartexx Posted January 3, 2009 Share Posted January 3, 2009 mieczyki u mnie też podgryzały ogony skalarom Link to comment Share on other sites More sharing options...
michał1994 Posted January 3, 2009 Author Share Posted January 3, 2009 No właśnie sie zastanawiam czy to mieczyki czy bystrzyk a neonki innesa??? to sa ryby kasaczowate Link to comment Share on other sites More sharing options...
emi Posted January 3, 2009 Share Posted January 3, 2009 poobserwuj swoje rybki to będziesz wiedział,prędzej czy później coś zauważysz; Link to comment Share on other sites More sharing options...
다르기 때문에 전통적인 요리 Posted January 3, 2009 Share Posted January 3, 2009 Bystrzyki, tak mi się wydaje bo mieczyki to jeszcze nie widziałem żeby odprawiały takie incydenty Link to comment Share on other sites More sharing options...
akwa40 Posted January 3, 2009 Share Posted January 3, 2009 obserwuj bystrzyki ja mam mieczyki i niewidziałem żeby podgryzały a neony napewno nie to ryba spokojna Link to comment Share on other sites More sharing options...
adikom Posted January 3, 2009 Share Posted January 3, 2009 A koledze mojego taty mieczyki skubały płetwy Link to comment Share on other sites More sharing options...
wielkopletw Posted January 3, 2009 Share Posted January 3, 2009 bystrzyki - są spokrewnione z brzankami, a to nie wróży nic dobrego Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paulina55555 Posted January 4, 2009 Share Posted January 4, 2009 Ja mam od niedawna dwa gupiki Ale nie wiem czy dawać je razem z glonojadem bo słyszałam że zjadają mniejsze rybki A przy okazji szacun dla "Młody forumowicz", bo utrzymanie tkiej ilości rybek to nie lada wyzwanie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martha Posted January 4, 2009 Share Posted January 4, 2009 Mi sie wydaje że mieczyki Link to comment Share on other sites More sharing options...
hodowca1 Posted January 4, 2009 Share Posted January 4, 2009 bystrzyki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zbrojnik Posted January 5, 2009 Share Posted January 5, 2009 mój kolega miał kiedyś gupiki, neonki i rozbory, 2 pierwsze rybcie były spoko ale rozbory czasem podgryzały i ganiały inne mniejsze Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest ciosana83 Posted January 7, 2009 Share Posted January 7, 2009 na 100% bystrzyki ja je miałam z neonkami ,mieczykami,zbrojnikiem i to właśnie u nich zauważyłam tendencje do podgryzania. zbrojnik nie zjada narybku Link to comment Share on other sites More sharing options...
adrian Posted January 9, 2009 Share Posted January 9, 2009 Tez wydaje mi sie ze to bystrzyki. Glonojady jezeli sa to najbardziej popuralne zbrojniki niebieska niewyrzadza zadnej szkody narybkowi moga jedynie zjadac ikre Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zu12la Posted January 9, 2009 Share Posted January 9, 2009 Wydaje mi się że to rozbory! Link to comment Share on other sites More sharing options...
k.gardenman Posted January 9, 2009 Share Posted January 9, 2009 z tego co się orientuje to danio lubi podgryzać gdy stadko liczy mało osobników ,bystrzyki też lubią tą zabawe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michał84 Posted January 18, 2009 Share Posted January 18, 2009 Bystrzyk,rozbora,mieczyk..... Zastanawiam się jak duże masz te samice gupików bo może dużo osób nie uwierzy ale już się spodkałem z takim przypadkiem że gupiki sobie obgryzały płetwy,duża samica bądz nazbyt pobudzony samiec,ale równie dobrze może to robić każda z wyżej wymienionych tu ryb. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts