ron@ldinho Posted July 14, 2010 Share Posted July 14, 2010 Mam problem i nie wiem co zrobic z narybkiem pawiego oczka juz niedługo mi sie okoca. Samiczke włoże do kotnika ale jest problem z drugiej stony a mianowicie od strony innych mieszkanców akwarium a dokłednie ze strony skalarów które wyjadaja mi z kotnika świeże rybki popływaja pod kotnik i wysysaja narybek i co mam robic w tym przypadku. Ja chce je włozyc do drugiego akwarium ale tam choduje same rosliny nie ma tam filtra Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted July 14, 2010 Share Posted July 14, 2010 Myślę żebyś je przełożył do akwarium w którym nie ma filtra jeśli masz tam same rośliny to będą maiły tlen należy pamiętać również o podmianach wody a najlepiej by było jak byś kupił nowy kotnik tym razem z siatki Link to comment Share on other sites More sharing options...
ron@ldinho Posted July 14, 2010 Author Share Posted July 14, 2010 a podmiana wody tak jak w akwarium z filtrem? Czyli co tydzień czy częściej bo ja to robiłem 2 razy w tygodniu z tego względu że nie było tam rybek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted July 14, 2010 Share Posted July 14, 2010 No i nie podmieniaj więcej niż 2 razy w tygodniu bo te małe gupiki to ci wiele tam nie narobią Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest rahip Posted July 15, 2010 Share Posted July 15, 2010 A jak duże masz drugie akwarium? Lecz jak masz rośliny to one będą sobie tam żył spokojnie na początku swojego życia. Sam za dzieciaka przechowywałem w słoju 10L narybek gupika (lecz to były już skrajne warunki i nie rekomenduje takich praktyk). Link to comment Share on other sites More sharing options...
brzanka12 Posted July 15, 2010 Share Posted July 15, 2010 Narybkowi trzeba o wiele częściej wymieniać wodę, ponieważ maluchy nie wyjedzą pokarmu, którego możemy nasypać za dużo. Filtr w sumie nie jest tak bardzo konieczny, ale najważniejsze jest napowietrzenie, by mieć tam nawet brzęczyk. Młode muszą mieć dobrze natlenioną wodę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted July 15, 2010 Share Posted July 15, 2010 Racja nie pomyślałem o pokarmie który nie zostanie zjedzony przez młode więc podmieniaj trochę częściej Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts