qba_selby Posted January 3, 2009 Share Posted January 3, 2009 Witam, dzis rozpoczęla sie moja przygoda z akwarium. Zdążylem juz poczytac pare poradników, ale chcialbym poradzic sie fachowców. Jaka bedzie najlepsza obsada? Akwarium jest frajdą dla mojej prawie 4 letniej córki wiec chcialbym zeby bylo jak najbardziej kolorowe W niedziele wybieram sie po rybki. Czekam na propozycje, z gory dziekuje. (mieszkam w Anglii wiec jesli zna ktos angielskie nazwy rybek bede wdzieczny ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
bednar Posted January 3, 2009 Share Posted January 3, 2009 To zależy jaki masz zbiornik ale przypuszczam ze mały wiec proponuje 2pary gupików i 2x kiryski Link to comment Share on other sites More sharing options...
bednar Posted January 3, 2009 Share Posted January 3, 2009 Już zauważyłem jaki masz litraż wiec może: - Aequidens maroni (Akara z Maroni) 4 szt. - Crossocheilus siamensis (Kosiarka) 2szt. - Hyphessobrycon herbertexelrodi (Neon czarny) 15 szt. - Thayeria boehlkei (Hokejówka Amazońska) 11 szt. - Ancistrus sp. „Long Fin” (Zbrojnik niebieski weloniasty) 1 szt. - Gyrinocheilus aymonieri (Glonojad Syjamski) 1 szt. - Otocinclus affinis (Otosek) 4 szt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
luki200810 Posted January 3, 2009 Share Posted January 3, 2009 Jak masz zbiornik około 60-100 l to ja proponuję ci 10 neonów inessa 10 razbor klinowych ;] i około tak 5 kirysek panda z 3 niech będą większe to na tyle ***KONIEC*** Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maja_dm Posted January 3, 2009 Share Posted January 3, 2009 Co wy się pytacie jaki zbiornik w temacie jest napisane 150l Link to comment Share on other sites More sharing options...
AkwarystaR Posted January 3, 2009 Share Posted January 3, 2009 Nom na pierwszym planie. Ja bym proponował: 10 NEONKOW CZERWONYCH 2 ZBROJNIKI 5 KIRYSKOW 3 PRETNIKI KARŁOWATE 4 MIECZYKI HELLERA Powinno byc ładnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
shadow2525 Posted January 3, 2009 Share Posted January 3, 2009 Tu doradzasz a sam nei potrafisz dobrac obsady do swojego zbiornika ????????????????? nieźle ludzie wam się forum z czatem pomyliło........... Link to comment Share on other sites More sharing options...
qba_selby Posted January 6, 2009 Author Share Posted January 6, 2009 Witam, dzisiaj dostalem od kolegi 10 gupików. Juz plywaja w akwarium...w sobote wybieram sie po nastepne rybki, planuje mieczyki x2 , skalary x2 i no wasnie.....jakas fachowa podpowiedz...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts