Gaweł Posted July 4, 2010 Share Posted July 4, 2010 Witam gdy kupilem moje brzanki byly ciemno zielone teraz są jasno zielone czy to oznaka choroby odrazu dziekuje i pozdrawiam maziama: Poprawiłam tytuł tematu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
brzanka12 Posted July 4, 2010 Share Posted July 4, 2010 Po pierwsze, to brzanki mszyste. Nie chcę od razu czegoś podejrzewać, ale czy tylko na ciele zjaśniały, a płetwy są czarne, z krwistym zakończeniem? Jeśli całe zbladły, to mogły się przeziębić, czy mają takie objawy: http://www.superakwarium.pl/przeziebienie-id605.html Czy też tylko zbladły, są ruchliwe i z apetytem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaweł Posted July 4, 2010 Author Share Posted July 4, 2010 brzanki sa ruchliwe i maja apetyt zbladly tylko na ciele reszta w porzadku Link to comment Share on other sites More sharing options...
brzanka12 Posted July 4, 2010 Share Posted July 4, 2010 Nie ma się niczym przejmować. Poprostu się zestresowały. EDIT: A w jakim litrażu pływają? Może są niezadowolenie z powodu złych warunków. Ale to nie wyjaśnia zblednięcia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaweł Posted July 4, 2010 Author Share Posted July 4, 2010 akwa 250l obsada: 10 brzanek sumatrzanskich z tego 5 mszystych 1 pielegniczka ramireza druga zdechla 1 żałobniczka (czarna terera) 2 kiryski spiżowe 3 brzanki różowe 1 ampularia Link to comment Share on other sites More sharing options...
brzanka12 Posted July 4, 2010 Share Posted July 4, 2010 akwa 250l obsada: 10 brzanek sumatrzanskich z tego 5 mchlistych - Możesz dokupić. Jeszcze raz piszę: mówi się mSZYstych. 1 pielegniczka ramireza druga zdechla - Nie wiem czy brzanki jej nie podgryzały, ale lepiej oddaj. 1 żałobniczka (czarna terera) - Brzanki mogą ją podgryzać, oddaj, i tetry trzyma się w stadzie. 2 kiryski spiżowe - dokup 8. 3 brzanki różowe - ok, chociaż dokup jeszcze z 4. 1 ampuria - oki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaweł Posted July 4, 2010 Author Share Posted July 4, 2010 planuje taka obsade: -20 brzanek sumatrzanskich -10 brzanek rózowych -12 kiryskuw spizowych -6 zbrojnik nieb. -zalobniczka sie nic nie dzieje wiec dokupie jeszcze 19 i bedzie stadko 20 osobników -8 ampulari jak wam sie podoba ta obsada Link to comment Share on other sites More sharing options...
brzanka12 Posted July 4, 2010 Share Posted July 4, 2010 Za dużo tam tych ryb będzie. Odpuść sobie już te Tetry, zrób sobie brzankarium. 6 zbrojników, to będzie tam za dużo. Lepiej 3 Ampularii gdzieś z 5. I 10 kirysków spiżowych. Brzanek Sumatrzańskich - 10 szt. Mszystych - 7 szt. - Różowych - 8 szt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted July 4, 2010 Share Posted July 4, 2010 Nie proponuję do takiego zestawu różowych ponieważ one wolą niższą temperaturę Nie wiem czemu radzisz mu odpuścić se żałobniczki :zamieszany: U mnie pływały w zgodzie po za tym zobaczysz jaki to będzie niepowtarzalny zestaw Nie wiem czemu ale razem wyglądają niesamowicie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts