Tasman Posted January 2, 2009 Share Posted January 2, 2009 Jak normalnie zachowuje się samiec względem samicy?? Mój całkiem ignoruje samice i zastanawiam sie czy jest to normalne. Ona sie przy nim stroszy, a on odpływa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maja_dm Posted January 2, 2009 Share Posted January 2, 2009 A może pomyliłeś się i samiec to samica ? Może załączysz zdjęcia. Rybki te trzyma się w haremach 1+ 3-4 żeby rozłożyć agresję samca na parę samic. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tasman Posted January 2, 2009 Author Share Posted January 2, 2009 A może pomyliłeś się i samiec to samica ? Może załączysz zdjęcia. Rybki te trzyma się w haremach 1+ 3-4 żeby rozłożyć agresję samca na parę samic.Samiczka jest na 100% ale samiec jest najmniej agresywną rybą w akwarium. Nawet samiec gupika go przegania. Może nie interesować się samicą przez to że jest wystraszony?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maja_dm Posted January 2, 2009 Share Posted January 2, 2009 Może mu się nie podoba Czasami kakadu tak mają interesują się samicami jak przychodzi pora godów. Miałem kiedyś u siebie taki przypadek. Jak duży jest ten samiec? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tasman Posted January 3, 2009 Author Share Posted January 3, 2009 Może mu się nie podoba Czasami kakadu tak mają interesują się samicami jak przychodzi pora godów. Miałem kiedyś u siebie taki przypadek. Jak duży jest ten samiec?Ma około 3-3,5 cm Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maja_dm Posted January 3, 2009 Share Posted January 3, 2009 To na pewno jeszcze się nie będzie interesował samicą jest za mały. Jeszcze ci da popalić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tasman Posted January 3, 2009 Author Share Posted January 3, 2009 To na pewno jeszcze się nie będzie interesował samicą jest za mały. Jeszcze ci da popalić.to przy jakiej wielkość powinien się zacząć interesować samiczkami?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maja_dm Posted January 3, 2009 Share Posted January 3, 2009 7-9 cm Może troszeczkę wcześniej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tasman Posted January 3, 2009 Author Share Posted January 3, 2009 7-9 cm Może troszeczkę wcześniej. jednym słowem to gówniarz jeszcze Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maja_dm Posted January 3, 2009 Share Posted January 3, 2009 Tak można tak powiedzieć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tasman Posted January 3, 2009 Author Share Posted January 3, 2009 Tak można tak powiedzieć.myślałem że one trochę szybciej się rozmnażają bo widziałem filmiki jak opiekują się młodymi kakadu podobnej wielkości do moich Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maja_dm Posted January 3, 2009 Share Posted January 3, 2009 Dokup im parę samic żeby był harem 1+3 wtedy jego agresja rozłoży się na 3 a nie skumuluje na jednej. Bo na pewno pokaże rogi. To nie są łatwe ryby, ot tak do tarła nie podchodzą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tasman Posted January 3, 2009 Author Share Posted January 3, 2009 Dokup im parę samic żeby był harem 1+3 wtedy jego agresja rozłoży się na 3 a nie skumuluje na jednej. Bo na pewno pokaże rogi. To nie są łatwe ryby, ot tak do tarła nie podchodzą.narazie agresja rozkłada się na narybek gupika ciekawy jestem czy cos przetrwa czy wszystkie wytłuką Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts