JWRJWR Posted May 27, 2010 Share Posted May 27, 2010 Mam akwarium 200 litrów. Co powiecie na: - 10 neonów czerwonych - 20 neonów innesia - kilka otosków (aktualnie 3) Mam jeszcze 1 kiryska (miał być otosek, ale nastąpiła pomyłka ). Czekam na wasze propozycje. Czy torfowy podkład pod żwir i dwa korzenie wystarczą by zakwasić odpowiednio wodę w akwarium? Wiem, że Neony proferują kwaśną wodę bądź delikatnie twardą. Acha, jeszcze jedna rzecz. Czy neony preferują jakiś typ pożywienia? Nigdzie nie mogę znaleźć w internecie ich nawyków żywieniowych... Maciej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted May 28, 2010 Share Posted May 28, 2010 Najlepiej będzie jak zdecydujesz się na jeden gatunek neonka. Dokup też minimum 3 otoski oraz minimum 5 kirysków (napisz też jaki gatunek masz). Oprócz tego mozesz np. dokupić pielęgniczke Ramizere (oczywiście parke ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
JWRJWR Posted May 28, 2010 Author Share Posted May 28, 2010 Prawdopodobnie to KIRYSEK PSTRY (SROKATY). Mam jeszcze 2 razbory esei. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted May 28, 2010 Share Posted May 28, 2010 No więc jak mówiłem dokup kirysków z przy najmniej 3 (ale tylko pstrych) lub nawet i więcej oddaj razbory i najlepiej jak się zdecydujesz na jeden gatunek neonka a w większej ilości Link to comment Share on other sites More sharing options...
JWRJWR Posted May 28, 2010 Author Share Posted May 28, 2010 thx... A krewetki amano nadadzą się jak zapewnię im sporo kryjówek? Np nasadzę trochę mchów? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted May 28, 2010 Share Posted May 28, 2010 Myślę ze nie będzie problemu one są sporymi krewetkami to nawet już dorosłe kiryski im nie zaszkodzą Link to comment Share on other sites More sharing options...
JWRJWR Posted May 29, 2010 Author Share Posted May 29, 2010 Jeszcze raz dziękuję. Akwarystyka to fajne hobby. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts