daviden Posted May 26, 2010 Share Posted May 26, 2010 Witajcie. Mam akwarium 112l 80x35x40h. Moja obecna obsada: 15 x Neon Inesa 1 x zbrojnik (glonojad) 2 x ślimak ampularia 4 x Brzanka sumatrzańska 3 x Mieczyk Mam jeszcze zamiar dokupić: 2 x kosiarka 6 x Brzanka sumatrzańska. Czy ta obsada jest ok?? Jeżeli nie to co mam zmienić? Czy mogę jeszcze coś dołożyć? Jeżeli jest taka możliwość to proszę o uzasadnienie odpowiedzi (w celach edukacyjnych) Pozdrawiam:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafi200 Posted May 27, 2010 Share Posted May 27, 2010 15 x Neon Inesa 1 x zbrojnik (glonojad) 2 x ślimak ampularia 4 x Brzanka sumatrzańska 3 x Mieczyk Mam jeszcze zamiar dokupić: 2 x kosiarka 6 x Brzanka sumatrzańska. Zrezygnowałbym z sumatry z takiego powodu żeby lepiej był jeden gatunek stadny w akwa oraz brzanki moga myć agresywne ale to już zależy od danego osobnika Kosiarki za mały litraż po za tym woli gdy jest w większej grupce. Mieczyk ciekawe jak masz bo powinno się go trzymać w haremie 1 samiec i 2 samice (minimalnie) ale tez bym z nich zrezygnował bo mogą zarybić szybko narybkiem akwa. Moja proponowana obsada to: - neon Innesa - 15 szt. - kirysek pandowaty - 8 szt. - pielęgniczka Kakadu - 1 + 2 szt. - ampularia - 2 szt. choć możesz i mieć więcej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts