Matti Posted December 29, 2008 Share Posted December 29, 2008 Mam 13 lat i chcial bym mieć rybki nie wiem jakie akwarium wybrać i jakie do nich wpuścić rybki proszę o pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
kika Posted December 29, 2008 Share Posted December 29, 2008 skoro jesteś początkującym akwarystą polecałabym gupiki lub neonki a akwarium zależy ile chcesz rybek tylko mapiętak nigdy kule!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matti Posted December 29, 2008 Author Share Posted December 29, 2008 Chcialbym takie od 30 do 60l Link to comment Share on other sites More sharing options...
uzoon Posted December 29, 2008 Share Posted December 29, 2008 polecilbym 60l - im wieksze tym lepsze Link to comment Share on other sites More sharing options...
kika Posted December 29, 2008 Share Posted December 29, 2008 moim zdaniem kup sobie 10 neonków i 2 kiryski do 60l akwarium Link to comment Share on other sites More sharing options...
Akwarysta1994 Posted December 29, 2008 Share Posted December 29, 2008 Teraz mam 14 lat i też zacząłem mieć akwa jak miałem 13lat. Ja mam akwarium 100l i mam w nim takie rybki: -gupiki, -hokejówki amazońskie, -bystrzyk barwny, -zbrojniki niebieskie, -kiryski, -kiryśnik czrnoplamy, -danio pręgowane, -mieczyki, -neony innesa I właśnie te ryby Ci polecam. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matti Posted December 29, 2008 Author Share Posted December 29, 2008 Dziękuje za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maja_dm Posted January 1, 2009 Share Posted January 1, 2009 moim zdaniem kup sobie 10 neonków i 2 kiryski do 60l akwarium Kiryski to ryby stadne a 2 szt to nie stado. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AkwarystaR Posted January 1, 2009 Share Posted January 1, 2009 Do 60L polecałbym Ci: Neonki Kiryski Zbrojniki Molinezje Bojownika EWENTUALNIE Mieczyka Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomekc79 Posted January 1, 2009 Share Posted January 1, 2009 Niedawno założyłeś taki temat jak PORADNIK część I i II. Opisujesz tam akwaria i filtry. Teraz pytasz jakie akwarium masz wybrać i jaka obsada? Wiesz co to może skorzystaj ze swojego poradnika i będziesz wiedział jakie wybrać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maja_dm Posted January 1, 2009 Share Posted January 1, 2009 Do 60L polecałbym Ci: Neonki Kiryski Zbrojniki Molinezje Bojownika EWENTUALNIE Mieczyka Zbrojnik ? jaki ?najmniejszy będzie niebieski, dorasta do 15 cm i się nie nadaje do tego akwarium. Molinezja dorasta do 18 cm też się nie nadaje Mieczyk dorasta do 11 cm (bez miecza) więc też się nie nadaje Do tego akwarium proponuję obsadę: 8 X neon inesa 6 X kirysek panda 6 x danio lamparci Link to comment Share on other sites More sharing options...
JsqeL Posted January 1, 2009 Share Posted January 1, 2009 dabniele dorasta chyba w naturze do takich wielkości... więc się nadaje!!! ja mam 3 mieczyki 2 gupiki 2 załobniczki w akwa 54l i czyją sie znakomicie:D mają wiele lepiej niz w niejedym akwa 200l Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maja_dm Posted January 1, 2009 Share Posted January 1, 2009 dabniele dorasta chyba w naturze do takich wielkości... więc się nadaje!!! ja mam 3 mieczyki 2 gupiki 2 załobniczki w akwa 54l i czyją sie znakomicie:D mają wiele lepiej niz w niejedym akwa 200l Po pierwsze nie wiem ile Ty masz lat ale chyba za mało żeby pisać cokolwiek. W jednym zdaniu zrobiłeś 11 błędów ortograficznych. Po drugie jeżeli nie masz najmniejszego pojęcia o akwarystyce też lepiej nic nie pisz niż masz pisać głupoty, z których ktoś może skorzystać i uznać je za trafne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JsqeL Posted January 1, 2009 Share Posted January 1, 2009 Dobrze może nie jestem taki super akwarysta pod względem znajomości:P Sorry Danielo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sillverr12 Posted January 1, 2009 Share Posted January 1, 2009 mati czesc mam pytanie duze masz mieszkanie albo swoj pokuj jesli tak to mozesz se kupis akwa 200l i miec w niej duzo paletek jezeli masz kase a jak chcesz zostac przy tym 60l mozesz miec w niej np. 6 danio 4 kirysy i bojownika oczywiscie jak chcesz tego bojownika to samca trzymaj samego bez samic poniewaz one sie stresuja ganianiem od czasu do czasu za samiczka a pozatym samce w calym zyciu spotykaja sie z samicami tylko na okres tarla wiedz bez samic beda duzej zyly i bezstresowo! powodzenia z pierwszym AKWA Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts