simplusik1 Posted April 21, 2010 Share Posted April 21, 2010 witam! To i ja przedstawię swoje dwutygodniowe akwarium Baniak: -63L Sprzęt: -Grzałka z termoregulacją EASYHEATER 75W - AQUAEL - filtr AQUAEL FAN MINI PLUS Oświetlenie: - standardowe z pokrywy Tło: -Ciemny granatowy pognieciony brystol Flora: 1. Didiplis Diandra 2. Hygrophila polysperma 3. Bacopa monnieri 4. Alternanthera lilacina 5. Microsorum pteropus 6.Duży Heniek 7.Lilaeopsis novae zelandiae 8.Glossostigma elatinoides 9.Sagittaria subulata 10.Vesicularia dubyana - Java moss 11.Rotala Indica 12.Monosolenium tenerum 13. Micronanthemum umbrosum 14.Limnophila sessiliflora 15.Lileopsis 16.Blyxa japonica 17.Eleocharis parvula 18.Taxiphyllum sp 19.Leptodictyum riparium 20. wąkrotka 21. nurzaniec prosty 22. nurzaniec śrubowy Technika CO2: -easy carbo dodatkowe nawożenia - Kulki gliniano-torfowe - AQUA GAINER - Tropical MULTIMINERAL - FERRO AKTIV - Tropical BACTOSAN Podloże I warstwa florian II zwykly żwirek ozdoby dwa kamienie z lawy wulkanicznej fauna - 15 nenków inesa - 8 nenków czarnych - 5 otosków - samiec bojownika shan: Nie poprawiaj wpisów moderatora !!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamelg Posted April 21, 2010 Share Posted April 21, 2010 W całym akwa panuje nieład , brak pierwszego i drugiego planu . Wszystko posadzone gdzie popadnie , zamiast eksponować korzeń to ty go zakrywasz roślinami . No i poco aż tyle gatunków roślin , na zdjęciu raczej tulu nie widzę ale odpuść sobie 22 gatunki w 63l . Ok trochę pokrzyczałem , ale nie łam się nie jest najgorzej coś z tego będzie Powodzenia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
simplusik1 Posted April 21, 2010 Author Share Posted April 21, 2010 No i poco aż tyle gatunków roślin , na zdjęciu raczej tulu nie widzę ale odpuść sobie 22 gatunki w 63l roślinki kupowałem na allegro w "zestawie" dlatego taka ich róznorodność Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piorun Posted April 21, 2010 Share Posted April 21, 2010 Co do obsady to proponowałbym, oddać neonki czarne. W 60 litrowym baniaku nie ma za dużo miejsca na dwie ławice różnych rybek:) Zamiast nich wrzuć jakieś kiryski (panda,pigmeje) A co do baniaka to każdy ma swój gust. Ustawić roślinki jak "trzeba" i było by nie najgorzej Powodzenia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
simplusik1 Posted April 29, 2010 Author Share Posted April 29, 2010 Po malym przemeblowaniu jest tak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted April 29, 2010 Share Posted April 29, 2010 Super mi się podoba z przodu roślinki się rozrosną i będzie trawnik bardzo ładne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts