rafa9 Posted April 21, 2010 Share Posted April 21, 2010 Witam.W moim akwarium (54l) znajdują się obecnie:1 skalar(już nie długo),3 kiryski,6 razbor klinowych,5 neonów,1+3 gupik. Obecnie karmię je pokarmem: Bio-vit,Ichtio-vit,oraz tetra wafer mix. Sugerując się propozycjami pokarmu (Vademecum akwarysty-Tropical) chcę dokupić jakiś pokarm naturalny.Będę wdzięczy za radę który byłby lepszy:Tubi Cubi czy FD Brine Shrimp? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atreyu Posted April 21, 2010 Share Posted April 21, 2010 Co do tych pokarmów które obecnie stosujesz [bio-vit i ichtio] pisałem co nieco tu: viewtopic.php?f=37&t=18391&p=164665&hilit i tego się trzymam. A jak chodzi o pokarm "naturalny" - to tego pierwszego nie polecam. Raczej ryby nie były nim zainteresowane. Żyworódki za nim nie przepadały, a neony jadły tylko minimalne ilości. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafa9 Posted April 21, 2010 Author Share Posted April 21, 2010 Czytałem ten temat.Ja od 7 miesięcy karmię rybki płatkami (oczywiście różnorodnymi),ale teraz chciałbym dokupić coś bardziej ''urozmaiconego''.Wnioskując z twojego postu prędzej poleciłbyś FD Brine Shrimp.NA jego opis ogólny patrząc byłby lepszy od Tubi cubi.A może jest coś jeszcze innego,a podobnego bo FD Brine Shrimp??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafa9 Posted May 2, 2010 Author Share Posted May 2, 2010 Pomoże mi ktoś?? co lepiej kupić FD Brine Shrimp czy Red Mico,a może coś innego?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
brzanka12 Posted May 8, 2010 Share Posted May 8, 2010 Red Mico. Jeśli chcesz uzromaicenia, podawaj: Tropical Spirulina Super forte, MINI GRANULAT. Tetra Pro Colour (dla wybarwienia) vipachips (dieta podstawowa) dla ryb dennych. GVG-mix. (pokarm z przysmakami) całą gamę pokarmów znajdziesz na http://www.kirysek.pl i tam pokarmy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafa9 Posted May 8, 2010 Author Share Posted May 8, 2010 ok dziękuję wszystkim za porady.Na razie kupię Red Mico lub FD Brine Shrimp oraz Vitality & Color (tropical). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts