gohan8 Posted April 12, 2010 Share Posted April 12, 2010 Mianowicie mam taki problem ze narybek od platek, mieczykow, molinezji dozywa okresu 1-2 miesiecy i potem nagle jednego dnia wszystkie rybki zdychaja. Wie ktos moze dlaczego? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted April 12, 2010 Share Posted April 12, 2010 Jak nie podasz podstawowych parametrów typu pH no3 to ci wiele nie napiszemy Link to comment Share on other sites More sharing options...
gohan8 Posted April 12, 2010 Author Share Posted April 12, 2010 ph wiem ze mam dobre. no3 nei mam pojecia. ale nigdy nie mialem problemow z rozmnazaniem nie zdychalo nic. a teraz nagle za kazdym miotem wszystko zdycha. dodam ze nic nei zmienialem co by moglo zle wplynac. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted April 12, 2010 Share Posted April 12, 2010 A może się zapytam kiedy ostatnio mieżyłeś parametry akwarium ? Bo w każdej chwili może się wszystko diametralnie zmienić I w tym problem musisz kupić test na NO3 bądź na NO2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
cypisekHWK Posted April 12, 2010 Share Posted April 12, 2010 Podmieniasz wodę,dobrze karmisz,dobrze filtrujesz wodę??Podaj parametry wody inaczej to nikt Ci nie pomoże! Link to comment Share on other sites More sharing options...
gohan8 Posted April 12, 2010 Author Share Posted April 12, 2010 no dosc dawno. a takie jeszcze pytanie mam jesli mam zalozone drugie male tylko na narybek i tez zdycha tez od parametrow to moze zalezec? w sumie w nim jest tylko woda i filtr Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted April 12, 2010 Share Posted April 12, 2010 A jaką masz temperaturę w akwarium ? Tak parametry mają kluczową rolę w akwarystyce głównie parametry są powodem śnięcia ryb Link to comment Share on other sites More sharing options...
yuka66 Posted April 13, 2010 Share Posted April 13, 2010 A moze rodza sie z jakimis wadami genetycznymi. Czytalam ze stosowanie niektorych lekow np przeciw ospie moze wplywac na to, ze samiczki rodza pozniej male z wadami. Nie miales ospy w akwarium, co stosowales, moze zielen? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gohan8 Posted April 13, 2010 Author Share Posted April 13, 2010 kiedys raz stosowalem ale to zwykly odkazacz. mnie tylko dziwi to ze zyja do tego miesiaca a potem nagle jedengeo dnia wszystkie zdechna co mi sie normalne nei wydaje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts