Jump to content

200l co do skalarów?

baarrteek
 Share

Recommended Posts

myślę, że dobrze by się z nimi komponowały bojowniki...

tak moze jeszcze 3 samce ? :shock:

bojowniki to zły pomysł gdyż i skalary [w okresie tarła szczególnie] i bojowniki są dość agresywne ..

Zależy to od tego jakie rybki ci się podobają i jakie masz fundusze..;)

proponuję ci kupić albo już dobraną parkę albo 4 skalary i czekać aż się dobiorą ..

jesli wybierasz to drugie to kup 4 szt i po dobraniu się jednej parki oddasz pozostałe 2 skalary ;)

obsada

4x skalar [drugi wariant] lub 2x skalar [jesli kupisz dobraną parkę]

20x neon czerwony lub zwinniki blehera lub razbora klinowa [neonki inessa są za małe i skalary moglyby zrobic z nich ucztę :D]

3x [harem] kakadu

10x kirys

8x otosek

Ja mam podobną obsadę [link do mojego akwa w podpisie] i jest wszystko ok :D

powodzenia !

Witam.

planuje w najbliższym czasie zagospodarować akwarium ok 230 litrów. niestety nie mam pomysł na jego zagospodarowanie co do roślinek, rybek i innych urządzeń. Zawsze podobały mi się skalary (ale trzymanie tylko dwóch skalarów - jak dla mnie jakoś tak za mało) i myślę że do tego na pewno glonojady i neonki inesa. Jakie rybki dobrać do tego aby było kolorowo, czy krewetki się nadają do kolekcji??

Witajcie. Zamierzam założyć w najbliższym czasie akwa około 200l. Jestem zdecydowany na parę skalarów. Jakie jeszcze ciekawe ryby można by do nich dobrać tak aby sobie wzajemnie nie przeszkadzały, a równocześnie w akwarium dużo się działo?

Pozdrawiam.

Twoja obsada:

parka skalarów(max 2 parki)

20 neonów inessa,czerwonych

Myśle,ze to bedzie sie dobrze komponowac.Zapytaj się Shaniqi10 ona ma ową obsade