jaguar87 Posted October 29, 2009 Share Posted October 29, 2009 witam mam pytanie czy środek SERA COSTAPUR nadaje sie do leczenia choroby bawełnianej?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
3promile Posted October 29, 2009 Share Posted October 29, 2009 witam mam pytanie czy środek SERA COSTAPUR nadaje sie do leczenia choroby bawełnianej?? We wczesnych stadiach stosujemy kąpiele krótkotrwałe w r-rze: - trypaflaviny: 3 kąpiele czas kąpieli 8 godzin - chloromycetyny: 40mg /1L czas kąpieli 10-20 godzin W zaawansowanych stadiach choroby należy rybkę uśmiercić, a reszcie obsady poprawić warunki oraz zastosować odkażalnik np. Akryflawina, Trypaflawin. Znalezione via Google w 10 sekund, leniu! Od kiedy są objawy i skąd wiesz, że to choroba bawełniana? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaguar87 Posted October 29, 2009 Author Share Posted October 29, 2009 nie nazywaj mnie leniem bo gdybym nie szukal to bym nie wiedzial ze to dziadostwo ktore mam w akwa to FLEXIBAKTERIOZA i wiem ze leczy sie to srodkiem o nazwie TRYPAFLAVIN !! objawy te same co w opisie choroby! LECZ JA PYTAM CZY MOZE KTOS MIAL TA CHOROBE W AKWARIUM I LECZYL SERA COSTAPUREM ?? mod:nie krzycz,proszę!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
3promile Posted October 30, 2009 Share Posted October 30, 2009 Wiesz, jaka to choroba, wiesz, czym ją leczyć i pytasz, czy można czymś innym? "- panie doktorze, mam taką wstydliwą chorobę i inny lekarz zalecił mi penicylinę, ale chciałbym ją wyleczyć zestawem witamin. Czy ma Pan jakieś doświadczenia w leczeniu tej wstydliwej choroby witaminami?" Costapur jest na pasożyty, a flexi to zakażenie bakteryjne! Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaguar87 Posted October 30, 2009 Author Share Posted October 30, 2009 dziękuję o to mi chodziło Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts