michallodz Posted October 7, 2009 Share Posted October 7, 2009 Siema, mam pytanko, czy ktos uzywal tych wkladow do filtra firmy FILTUS? Do wyboru sa dwa: albo torf naturalny w postaci takich wlokien albo rzekomo taki sam tylko granulowany nie wiem ktory kupic, ten granulowany jest drozszy ale z drugiej strony latwiej go wsypac do koszyka w kubelku niz sie pozniej bawic z tymi 'wloskami' wszedzie Kiedys juz sie tym bawilem i faktycznie zakwasza wode tylko czy faktycznie ja zmiekcza moze ktos wie? pozdr Mod: Tak duża ilosc literówek i pisanie calej wiadomosci bez znaków interpunkcyjnych znacznie uniemożliwia zrozumienie sensu wypowiedzi. Nastepnym razem taka wiadomosc zostanie usunieta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyba Posted October 21, 2009 Share Posted October 21, 2009 Zeby ci zmiekczyl wode musial bys zapelnic nim caly filr(zewnetrzny) i pilnowac kiedy zacznei gnic i zatruwac wode. Niepolecam ani wlukien ani granulatu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
michallodz Posted October 22, 2009 Author Share Posted October 22, 2009 Dobra testowałem go i zakwasil wode nawet łanie ale nie zmieczyl wody ani troche Zapełniłem jeden koszyk ex 700. To jak polecacie zmiekczac wode po za filtrem RO? Podobno deszczowka jest jak destylowana jak bym zbieral do czegos czystego snieg i go topil to tez by sie nadalo? A jak czesto ten torf wypadaloby podmieniac? tzn jak zobacze ze zaczyna gnic? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts