alzak Posted May 31, 2009 Share Posted May 31, 2009 sklad w moim akwarium 5 danio pregowane 3 zwinnik czerwonoustny 2 glonojady syjamskie 5 gupiki endlera 10 gupiki nie wiem jakie dosc duzo roslinek nie za duzo Link to comment Share on other sites More sharing options...
wielkopletw Posted May 31, 2009 Share Posted May 31, 2009 chyba tylko glonojady syjamskie troche nie pasują ogólnie ok Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiek Posted May 31, 2009 Share Posted May 31, 2009 endlery powinno się trzymać w jednogatunkowych Link to comment Share on other sites More sharing options...
alzak Posted May 31, 2009 Author Share Posted May 31, 2009 a czemu?? co do glonojadow mialem problem z glonami i poradzily sobie swietnie czytalem ze sa agresywne ale moje jakos nie spokojnie obraly sobie swoje kryjowki i raz na jakies czas wyplyna cos przekasic Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiek Posted May 31, 2009 Share Posted May 31, 2009 Bo tak. Są bardziej wrażliwe na choroby które noszą inne ryby. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alzak Posted May 31, 2009 Author Share Posted May 31, 2009 mam je narazie 2 tygodni i z tego co widze to raczej im dobrze mam nadzieje ze na nic nie zachoruja jakies porady co do ich hodowli ?? oprocz tego ze lubia byc same Link to comment Share on other sites More sharing options...
wielkopletw Posted May 31, 2009 Share Posted May 31, 2009 to że są wrażliwe nie znaczy że zachorują tylko prawdopodobieństwo zachorowania się zwiększa dlatego bezpieczniej trzymać same Link to comment Share on other sites More sharing options...
alzak Posted May 31, 2009 Author Share Posted May 31, 2009 mimo wszystko raczej je zostawie a w sumie napewno bo sa to najladniejsze rybki w akwarium Link to comment Share on other sites More sharing options...
ChrisMruk Posted June 2, 2009 Share Posted June 2, 2009 Niezła obsadka i wcale nie za dużo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alzak Posted June 13, 2009 Author Share Posted June 13, 2009 pojawil sie nowy plan a mianowicie mam zamiar dokupic z 10 neonow ale wydaje mi sie ze za duzo bedzi jak sie myle poprawcie mnie a jak nie to musze znalezc kogos chetnego na gupiki.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gideon Posted July 15, 2009 Share Posted July 15, 2009 Niedługo zmieniam akwarium na 120 l-chciałbym Was prosić o pomoc w doborze rybek. Skład: Prętnik pręgowany 2+1 Kirysek lamparci 5-7 szt Rozbory klinowe 10 szt Neon innesa 10 szt(albo jakaś inna za nią) i jakieś dwa glonojadki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slawekmt Posted July 15, 2009 Share Posted July 15, 2009 Prętnik karłowaty Ok tylko nie 2+1 tylko 1+2 . Dwa samce będą się biły o jedną samicę. Kiryski Ok, ryby stadne też. Jeśli chodzi Ci o zbrojniki to wszystko zależy od powierzchni dna. Jeśli jest to 80x35 możesz wrzucić Ancitrus sp. układ 1+2. Jednak ja bym zrezygnował z Ancitusów i kupiłbym ciekawy gatunek zbrojnika np. farowella Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gideon Posted July 16, 2009 Share Posted July 16, 2009 A zamiast neonków jaką stadną rybke byś mi polecił? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slawekmt Posted July 16, 2009 Share Posted July 16, 2009 A zamiast neonków jaką stadną rybke byś mi polecił?Zwinniki, drobnoustki... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts