cizol Posted August 11, 2009 Share Posted August 11, 2009 Mam pytanie jeżeli macie akwarium, w który są gęsto posadzone rosliny to jak odmulacie dno? Czy wyciągacie te rośliny czy pomiędzy nimi czy jeszcze inaczej? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kwiercyt Posted August 11, 2009 Share Posted August 11, 2009 Jak ja bym miał dużo roślin w akwarium, to używałbym specjalnego odkurzacza. Np. takiego jak ten http://www.kirysek.pl/odmulacz-sera-odk ... a9cb5a34d3 Mam taki i mogę powiedzieć że jest dość przydatny, mimo że powierzchnia zasysania jest mała i w dużych akwariach posprzątanie dna tym cudeńkiem jest dość czasochłonne. Ale jego zaletą jest że nie musisz przy czyszczeniu wymieniać wody, jak jest w przypadku zwykłych odmulaczy, na których się zawiodłem. Mam jednak oba i oba są przydatne. Jeszcze tylko dodam że taki odkurzacz potrzebuje oddzielnie kupionej pompki. Razem to wychodzi ok. 50zł Link to comment Share on other sites More sharing options...
cizol Posted August 17, 2009 Author Share Posted August 17, 2009 A nie ma jakiegoś tańszego sposobu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
melosmiacz Posted August 17, 2009 Share Posted August 17, 2009 no niestety akwarystyka kosztuje ja mam taki odkurzacz na baterie z własnym silniczkiem kosztował troche ale teraz odmulam nawet codziennie ba draznia mnie kupska na białym piachu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts