bibi95 Posted April 12, 2022 Share Posted April 12, 2022 Akwarium 54l, założone 6.12.2021,dekoracje:kokos,korzeń dębu,ruro bloczki x2,rośliny : mikrozorium,mech jawajski i taiwan moss,gałęzatka, rogatek; filtracja: filtr corner jet 03+napowietrzacz. Oświetlenie: LED 13 Podmiany: woda odstana15% czasem 20% (czasami 2 razy w tygodniu) Obsada: Wyżej wymienione krewetki Ślimak Helmet (3 sztuki) Ślimak Ampularia ''Calineczka'' Kiryski pstre (4 sztuki) Gupiki (samiec+samiczki- nie długo będą przeniesione do osobnego akwa, ze względu na bezpieczeństwo krewetek) Parametry zmierzone zoolekiem: PH ma dwa zakresy: 1. 6,0-8,0 wyniosło 7 PH 2. 4,5-9,0 wyniosło 7,3 PH GH: 12 KH: 12 Krewetki karmione: Ebitai Daily 1 Tropical Spirulina Super Forte 36% Liście pokrzywy Liście Papaya Shrimp Nature Warzywa sparzone: Kalafior, Marchewka, Ogórek Jestem szczęśliwą posiadaczką 6 (na razie) krewetek neocaridina blue velvet i tu mam pytanie?: -z jaką inną odmianą mogę je rozmnożyć? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kolorowy Posted February 26 Share Posted February 26 Z żadną. Chyba że chcesz uzyskać słabo wybarwione krewetki. Z reguły blue velvet z blue velvet. Tak samo z innymi fenotypami. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts