bandejj Posted May 15, 2016 Share Posted May 15, 2016 Witam, moje akwarium 450 litrów ma już trzy tygodnie cykl azotowy można uznać za zamknięty. Narazie od kilku dni zamieszkują je helmety, helenki, 2x ampularia i krewetki RC. W najbliższych dniach planuje dokupić 10 kiryskow sterby i 5 piskorkow cierniooczkow, za jakiś tydzień 30 x rodostomus i 3 parki ramirezek. Co jeszcze mogę dorzucić za jakiś czas? Jakieś mulojady czy glonojady wchodzą w grę? Bardzo podobają mi się krewetki filtrujące i raczki np Orange, mogę to wszystko trzymać razem? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jongover Posted May 15, 2016 Share Posted May 15, 2016 Przy takim litrażu masz duże pole do popisu. Możesz spróbować ze skalarami, gurami dwuplamisty albo jeszcze czymś innym. Masz naprawdę wiele kombinacji. Glonojady możesz tam dać, chociaż ja osobiście wolałbym zostawić miejsce na coś innego. Napisz jakie masz parametry wody w akwarium, podłoże, światło, czy chcesz robić biotop, itp. Wtedy będzie można bardziej pokombinować. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bandejj Posted May 15, 2016 Author Share Posted May 15, 2016 Nie chce biotopu, skalary i gurami odpadają bo mi się nie podobaja,obsada taka jak podałem ewentualnie mogę coś dołożyć ciekawego podłoże piasek kwarcowy, światło 4x80, ale narazie świece tylko połowa belki bo nie chce się bawić w co2. Jeśli chodzi o parametry to jestem w trakcie zmniejszania gh które wynosiło 19, ale przy pomocy filtra ro już jest 13 a chciałbym zejść poniżej 10. PH przy okazji też spadnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misiek03 Posted May 16, 2016 Share Posted May 16, 2016 Zakładasz typowy zbiornik ogólny nie biotopowy podejrzewam że będzie spoko z taką obsadą bo masz naprawde duże pole do popisu nie myślałeś nad jakimiś bocjami ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bandejj Posted May 16, 2016 Author Share Posted May 16, 2016 Bocje odpadają bo mam ślimaki i krewetki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts