Tosia119 Posted March 14, 2016 Share Posted March 14, 2016 Witam, nie wiem nawet do jakiego działu to dać. Młody kirysek ma obgryzioną płetwę ogonową jest mało ruchliwy , nie wypływa wogóle na powierzchnię, niezdarnie porusza się po dnie. Obsada to bojownik i 4 kiryski w tym że ten jeden jest najmłodszy. Bojownik nie dał nigdy rady dogonić żadnego z nich więc obstawiam że to wina jego kolegów...Co mam zrobić by nie został ich ofiarą ? Teraz jest łatwym celem nawet dla bojownika.Odizolować go jakoś? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pikaczek Posted March 14, 2016 Share Posted March 14, 2016 Kirysek to ryba denna, więc chyba to dobrze, że nie wypływa na powierzchnie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
psyho39 Posted March 14, 2016 Share Posted March 14, 2016 Tyle ,że kirysy oddychająca też jelitowo więc wypływają na powierzchnię i to nader często.Co do bojownika i jego prędkości to można się oszukać. Mógł dorwać rybę i nie było by w tym nic dziwnego. Niestety danych dałeś za mało . Opisz dokładniej akwarium. Wysłane z mojego HTC Desire 610 przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mmarc Posted March 15, 2016 Share Posted March 15, 2016 Wrzuć zdjęcie tego kiryska. Uszkodzony ogon wcale nie musi być wynikiem obgryzienia przez inną rybę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts