belver Posted February 11, 2016 Share Posted February 11, 2016 Jaki filtr polecacie do akwarium 72l? Potrzebuje czegoś bardzo wydajnego do 300zł. Myślałem nad filtrem kubełkowym ale nie wiem co wybrać. Planowane rośliny-mchy,rogatki, ogólnie coś mało wymagającego. Oświetlenie 24W Podłożę -piasek 0,6-1,2 mm Ozdoby-drewno i korzenie Zwierzęta-Kolcobrzuchy karłowate 2x parka i krewetki neocardina yellow/red cherry (tak wiem kolcobrzuchy będą miały dodatkowe papu) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yuurei Posted February 11, 2016 Share Posted February 11, 2016 Nie lepiej byłoby 1+3 jeśli chodzi o kolcobrzuchy? A co do filtra, to tanie są HW. Za 300 zł równo możesz mieć porządny jbl e901, który może będzie bardzo mocny, ale przy kolcobrzuchach to chyba dobry pomysł :-D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
belver Posted February 11, 2016 Author Share Posted February 11, 2016 (edited) Nie lepiej byłoby 1+3 jeśli chodzi o kolcobrzuchy? A co do filtra, to tanie są HW. Za 300 zł równo możesz mieć porządny jbl e901, który może będzie bardzo mocny, ale przy kolcobrzuchach to chyba dobry pomysł :-D Czy taki filtr może mnie zalać?;p Co do kolcobrzuchów mam tylko 72l nie wiem czy 4 sztuki żyłyby w spokoju podobno są bardzo agresywne nawet wobec siebie. Edit: Co do filtru jbl niestety piszą ,że to filtr od 90-300.Znasz może coś troszkę słabszego pod mniejszy litraż? Muszę brać pod uwagę jeszcze piasek+ozdoby czyli - 10l do moich 72L;p Edited February 11, 2016 by belver Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yuurei Posted February 11, 2016 Share Posted February 11, 2016 Dobry filtr nie zalewa raczej rzadko się zdarzają wpadki w tej kwestii, po latach czasem zaczyna coś ciec, ale to zdążysz zauważyć zanim szklanka wody się nazbiera. Raczej nagle nie puści. Co do kolcobrzuchów - 72l to już dość dużo, a 1 samiec i 3 samice to dobry układ, żeby samiec mógł rozłożyć agresję. Ważne tylko by było dużo roślin/kamieni/korzeni, po prostu zakamarków Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mmarc Posted February 11, 2016 Share Posted February 11, 2016 Bierz e901. Przepływ zawsze możesz zmniejszyć, a często jest tak, że z czasem do tych 72l dodaje się jeszcze jedną cyfrę z przodu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
belver Posted February 11, 2016 Author Share Posted February 11, 2016 Bierz e901. Przepływ zawsze możesz zmniejszyć, a często jest tak, że z czasem do tych 72l dodaje się jeszcze jedną cyfrę z przodu A ten?Filtr JBL e701 60-200l myślałem nad tą wersja przepływ 700l/h o 200l mniejszy niż e901. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts