prometeusz Posted May 8, 2015 Share Posted May 8, 2015 Witam. Nigdzie nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi na pytanie czy można podawać ślimakom uprzednio zamrożone młode listki pokrzywy? Moje ampularie i brotie uwielbiają sparzone liście tej rośliny i chcę zrobić zapas na zimę. Zastanawia mnie, czy taka pokrzywa nie straci swoich cennych składników albo co gorsza nie zaszkodzi mieszkańcom akwarium. Mam nadzieję, że nie zdublowałem tematu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted May 8, 2015 Share Posted May 8, 2015 (edited) Można podawać, tylko dobrze jest ją przed samym podaniem rozmrozić. Edited May 8, 2015 by Sławek121 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
prometeusz Posted May 9, 2015 Author Share Posted May 9, 2015 Dziękuję za szybką odpowiedź. Zaraz lecę na łąkę nazbierać zieleniny. Tylko rodzina się znowu wścieknie bo już pół lodówki zajmuje żywy pokarm dla rybek. Teraz pół zamrażarki zejdzie na pokrzywę 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted May 9, 2015 Share Posted May 9, 2015 Tylko rodzina się znowu wścieknie bo już pół lodówki zajmuje żywy pokarm dla rybek. Teraz pół zamrażarki zejdzie na pokrzywę Życie akwarysty 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
A!icja Posted May 11, 2015 Share Posted May 11, 2015 (edited) Dla swoich wyegzekwowałam najmniejszą szufladę w zamrażarce A łatwo nie było Pozdro P.S. - Można też suszyć, mniej kłopotliwa w przechowywaniu. Edited May 11, 2015 by A!icja Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madk Posted May 11, 2015 Share Posted May 11, 2015 (edited) Suszyć i potem wrzątkiem zalać łatwiej Edited May 11, 2015 by Madk Link to comment Share on other sites More sharing options...
prometeusz Posted May 12, 2015 Author Share Posted May 12, 2015 Dziękuję wszystkim za podpowiedzi. Pierwsza partia już zamrożona druga idzie do suszenia. Zobaczę jak obie opcje spełniają swoją funkcję. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts