Jump to content

Małe zbrojniki niebieskie

Klopsikowaty
 Share

Recommended Posts

Witam. Mam pewien problem mianowicie dziś zauważyłem w moim akwarium 120 l  małe zbrojniki.Mam wcześniejsze młode około 3 tygodni czy mogę świeżo narodzone (mam na myśli około 1 tygodnia) zbrojnik trzymać ze swymi starszymi braćmi ( jest to akwarium rozpłodowe około 10l ). Starsi bracia za około tydzień trafią do zaufanego sprzedawcy.

Kolejne pytanie to jak wywabić je z groty bo nie chcą jej opuścić (był to ich środek transportu z 120 l akwa) 

Co zrobić gdyż ojciec je porzucił.  :-(  

Dziękuje za pomoc.

Edited by Klopsikowaty

Mi regularnie składają ikrę co miesiąc :D Możesz trzymać ze starszymi.Co do wybawienia ich no to po prostu je wypłucz z niej :D Tylko zapewnij im też dach nad głową w tej szklane :P

Ps. Nie rozpłodowe a tarliskowe :D Rozpłodowe to mi się jedynie kojarzy z gołębnikiem haha

Edited by MłodyAkwa

Trochę malutki zbiorniczek na hodowanie zbrojnika niebieskiego.Dobrym patentem jest zrobienie sobie kosteczki ze spienionego pcv z otwieranym sufitem i wlotem z jednej strony.W momencie kiedy masz młode podnosisz przykrywkę i masz dostęp do młodych.Wygodne i funkcjonalne.Przetestowane na moim przykładzie.