Klopsikowaty Posted November 29, 2014 Share Posted November 29, 2014 (edited) Witam. Mam pewien problem mianowicie dziś zauważyłem w moim akwarium 120 l małe zbrojniki.Mam wcześniejsze młode około 3 tygodni czy mogę świeżo narodzone (mam na myśli około 1 tygodnia) zbrojnik trzymać ze swymi starszymi braćmi ( jest to akwarium rozpłodowe około 10l ). Starsi bracia za około tydzień trafią do zaufanego sprzedawcy. Kolejne pytanie to jak wywabić je z groty bo nie chcą jej opuścić (był to ich środek transportu z 120 l akwa) Co zrobić gdyż ojciec je porzucił. Dziękuje za pomoc. Edited November 29, 2014 by Klopsikowaty Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MłodyAkwa Posted November 29, 2014 Share Posted November 29, 2014 (edited) Mi regularnie składają ikrę co miesiąc Możesz trzymać ze starszymi.Co do wybawienia ich no to po prostu je wypłucz z niej Tylko zapewnij im też dach nad głową w tej szklane Ps. Nie rozpłodowe a tarliskowe Rozpłodowe to mi się jedynie kojarzy z gołębnikiem haha Edited November 29, 2014 by MłodyAkwa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klopsikowaty Posted November 29, 2014 Author Share Posted November 29, 2014 Dziękuję za wskazówki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtasek4321 Posted November 30, 2014 Share Posted November 30, 2014 Trochę malutki zbiorniczek na hodowanie zbrojnika niebieskiego.Dobrym patentem jest zrobienie sobie kosteczki ze spienionego pcv z otwieranym sufitem i wlotem z jednej strony.W momencie kiedy masz młode podnosisz przykrywkę i masz dostęp do młodych.Wygodne i funkcjonalne.Przetestowane na moim przykładzie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts