mianbo Posted November 29, 2014 Share Posted November 29, 2014 (edited) Witam, przedstawiqm mój mały baniaczekSzkło: 120x40x50 - 240 litrówOświetlenia: 2x 50w i 2x 30w 8.5k i 10kFiltracja: tetra 1200, aqua turbo 1, skimmer eheimPodłoże: jbl manado z kulkami torfowymiRoślinność taka jak na poniższych zdjęciachRybki:3x skalary18x neon czerwony9x zwinnik ogonoprędgi3x zbrojniki niebieskie5x kirys spiżowy2x gupiki1x kosiarka2x pielęgnice kakaduNawożenia co2 z butli podawane na spiek ceramicznyPodmiana wody co 2 tyg jakieś 55 litrów Edited November 30, 2014 by mianbo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysiek1702 Posted November 29, 2014 Share Posted November 29, 2014 Akwarium z wyglądu ładne, ale co więcej?Nie spełnia wymagań ryb. Pielęgnice i ryby denne potrzebują piachu na dnie, tutaj go nie ma. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mianbo Posted November 29, 2014 Author Share Posted November 29, 2014 Planuje kiedyś pezprowadzke do zbiornika około 2000 litrowego jak tylko wygospodaruje miejsce, tam już będzie piach:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adam skalar Posted November 29, 2014 Share Posted November 29, 2014 Obsada do bani. Udaj się z tym tematem do działu ,,Obsady". Tutaj w 240l nie łatwiej byłoby dać piach, niż w 2000l? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mianbo Posted November 29, 2014 Author Share Posted November 29, 2014 Dlaczego do bani? O ile sie nie myle to wszystko ameryka południowa, skalary znalazły się przez przypadek i tak sobie zostały. A dlaczego nie ma piasku poniewaz chcialem zapewnic roslinom dobre warunki, a w 2000 zamieszka tylko crypto i anubias z minimalna iloscia swiatla Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtasek4321 Posted November 29, 2014 Share Posted November 29, 2014 Zbrojniki o ile się nie mylę trzymamy w parach a kosiarka jest rybą stadną,przynajmniej te 7 sztuk powinno być. Na twoim miejscu gupików bym się pozbył bez żadnego ale.No ale zrobisz jak zechcesz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adam skalar Posted November 29, 2014 Share Posted November 29, 2014 W piasku rośliny rosną nawet lepiej niż w żwirze. Wiem to z moich doświadczeń. Teraz postawiłem baniak na żwirze i tego żałuję. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
richter Posted November 29, 2014 Share Posted November 29, 2014 Masz zwinniki ogonopręgie (forma albinotyczna), a nie miedziki. Ryby mocne, nie do zajechania, ale czasem trochę zadziorne w stosunku do innych. Akwarium wizualnie ładnie się prezentuje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mianbo Posted November 30, 2014 Author Share Posted November 30, 2014 Dzięki, nie mogłem nigdzie wyczytać co to za rybka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mianbo Posted January 6, 2015 Author Share Posted January 6, 2015 mała aktualizacja: z akwa poleciały skalary ale niestety dostałem za nie pare gupików i 7 otosków. parametry wody to no3 - 10 no2 - 0 ph - 6.8 kh - 3-6 cl - 0 roślin to się pozbyłem blyxy japan ponieważ zaczeła obumierać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
strong23 Posted January 16, 2015 Share Posted January 16, 2015 Bardzo ładne akwa. Ciekawe czemu czarne kropki na liściach Anubiasa ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mianbo Posted January 17, 2015 Author Share Posted January 17, 2015 Dobre pytanie, niestety nie potrafię rozwiązać tego problemu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
strong23 Posted January 22, 2015 Share Posted January 22, 2015 Może Jakiś Ekspert sie wypowie.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pavell Posted January 23, 2015 Share Posted January 23, 2015 Co to za kryptokoryna z lewej strony zbiornika ? i czy po prawej to to samo tylko mniejsze sztuki ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mianbo Posted January 26, 2015 Author Share Posted January 26, 2015 są to inne rodzaje ale jakie tego juz nie wiem //Pisownia. Nantai Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts