mickel741 Posted November 6, 2014 Share Posted November 6, 2014 Witam! Jakie roślinki byście mi zaproponowali na obsadzenie 3 planów w akwarium 240l ? Sam też trochę szukałem, ale jakoś nie mam pomysłu jak to urządzić żeby cieszyło oko Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nick1234 Posted November 6, 2014 Share Posted November 6, 2014 (edited) Proponuje poszukać inspiracji w google bo roślin są setki,a i tak sobie nie wyobrazisz po nazwach jak to będzie wyglądało Nie zapomnij też o substracie, nawożeniu i oświetleniu - pod to też warto dobierać rośliny bo co z tego,że jakąś kupisz jak może się okazać,że wymaga więcej światła niż masz.Można też iść w dany biotop. Edited November 6, 2014 by V_i Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mickel741 Posted November 6, 2014 Author Share Posted November 6, 2014 Akwarium będzie stało na ziemi ogrodowej, oświetlenie 2x t8 30w 6500k, 2x t5 35w 6500k, dodatkowo co2 z bimbrowni. Na googlach szukałem już godzinami, ale jakoś sam nie potrafię tego skomponować Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nick1234 Posted November 6, 2014 Share Posted November 6, 2014 Popatrz jeszcze na galerie tutaj na forum, musisz mieć jakąś inspiracje bo wymienianie roślin na nic się zda.Masz dobre oświetlenie, nie musisz się skupiać tylko na cieniolubnych roślinach ale obawiam się,że bimbrownia przy tym litrażu to będzie za mało. Może warto pomyśleć o butli jeśli chcesz mieć dużo roślin. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts