jules77 Posted September 5, 2014 Share Posted September 5, 2014 (edited) ...mam parkę takich i rybek i zastanawiam się co to jest przypominają małe papuzie ale chyba to niemożliwe. Mają ok 2,5 cm,zrobiły tarło,teraz już przeniosły larwy do dołka. Edited September 5, 2014 by Luna Przeniosłam do odpowiedniego działu. /Luna 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
margin Posted September 5, 2014 Share Posted September 5, 2014 Parka pielęgnicy zebry, odmiany ksantorycznej, z mocno zniekształconym kręgosłupem. Teraz taka "moda" na dziwadła, a w sklepach sprzedają je jako papuzie, z którymi oprócz deformacji nie mają nic wspólnego. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jules77 Posted September 5, 2014 Author Share Posted September 5, 2014 Parka pielęgnicy zebry, odmiany ksantorycznej, z mocno zniekształconym kręgosłupem. Teraz taka "moda" na dziwadła, a w sklepach sprzedają je jako papuzie, z którymi oprócz deformacji nie mają nic wspólnego. ...dzięki,też byłem na 90% pewny,że to zebry,zmyliły mnie zniekształcenia.Ogólnie ładna rybka i bardzo żywotna,nie wiem czy nie ładniejsza od papuziej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzysiek1702 Posted September 5, 2014 Share Posted September 5, 2014 Ogólnie ładna rybka No teraz naprawdę nie wiem jak komuś może się podobać ryba zniekształcona przez człowieka, która cierpi przez całe życie. nie wiem czy nie ładniejsza od papuziej. Tak samo. Tyle, że to ryba całkiem stworzona przez człowieka. Też z deformacjami kręgosłupa. 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jules77 Posted September 5, 2014 Author Share Posted September 5, 2014 No teraz naprawdę nie wiem jak komuś może się podobać ryba zniekształcona przez człowieka, która cierpi przez całe życie. ...miałem na myśli zebry ksantoryczne bez zniekształceń,ogólnie a nie egzemplarze ze zdjęcia. Tak samo. Tyle, że to ryba całkiem stworzona przez człowieka. Też z deformacjami kręgosłupa. A jest możliwe, że potomstwo będzie normalniejsze? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts