Jump to content

...proszę o identyfikację rybek.

jules77
 Share

Recommended Posts

...mam parkę takich i rybek i zastanawiam się co to jest :P przypominają małe papuzie ale chyba to niemożliwe. Mają ok 2,5 cm,zrobiły tarło,teraz już przeniosły larwy do dołka.

post-21169-0-43922200-1409905515_thumb.jpgpost-21169-0-54364500-1409905525_thumb.jpgpost-21169-0-83854600-1409905531_thumb.jpg

Edited by Luna
Przeniosłam do odpowiedniego działu. /Luna
  • Like 1

Parka pielęgnicy zebry, odmiany ksantorycznej, z mocno zniekształconym kręgosłupem.

Teraz taka "moda" na dziwadła, a w sklepach sprzedają je jako papuzie, z którymi oprócz deformacji nie mają nic wspólnego.

...dzięki,też byłem na 90% pewny,że to zebry,zmyliły mnie zniekształcenia.Ogólnie ładna rybka i bardzo żywotna,nie wiem czy nie ładniejsza od papuziej.

Ogólnie ładna rybka

No teraz naprawdę nie wiem jak komuś może się podobać ryba zniekształcona przez człowieka, która cierpi przez całe życie. 

nie wiem czy nie ładniejsza od papuziej.

Tak samo. Tyle, że to ryba całkiem stworzona przez człowieka. Też z deformacjami kręgosłupa. 

• Like 3

No teraz naprawdę nie wiem jak komuś może się podobać ryba zniekształcona przez człowieka, która cierpi przez całe życie. 

...miałem na myśli zebry ksantoryczne bez zniekształceń,ogólnie a nie egzemplarze ze zdjęcia.

Tak samo. Tyle, że to ryba całkiem stworzona przez człowieka. Też z deformacjami kręgosłupa.

A jest możliwe, że potomstwo będzie normalniejsze?