budzik122 Posted August 2, 2014 Share Posted August 2, 2014 Witam. Potrzebuję mechanika do mojego baniaka 240l i zastanawiam się nad tymi dwoma: Aqua nova 1200-150zl Jbl cristal profi e900-150zl Co o nich sądzicie? Obsady brak, w najbliższym czasie ameryka południowa, wymiary akwa: 120x40x50. Wysyłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nick1234 Posted August 3, 2014 Share Posted August 3, 2014 Ja bym brała JBLa, sama mam od nich kubeł i jestem mega zadowolona. Zastanowiłabym się tylko czy nie wziąść e1501 - między modelami to zawsze była tylko jakaś stówka różnicy. Swoją drogą gdzie Ty widziałeś takie tanie te kubły? Z tego co wiem na e900 to jakieś 300zł trzeba liczyć Link to comment Share on other sites More sharing options...
budzik122 Posted August 3, 2014 Author Share Posted August 3, 2014 Znajomy ma do sprzedania te kubły, były używane przez niego i mowi że różnicy nie czuje. Filtry były używane 6miesięcy. Wysyłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nick1234 Posted August 3, 2014 Share Posted August 3, 2014 Poczytaj o wydajności tych filtrów, jakie mają media czy np aqua nova ma odpowietrzacz, opcję deszczownicy (jbl to wiem,że ma) itd. Popatrz na nie trochę z punktu widzenia technicznego bo tak na oko jak ktoś patrzy na akwa to ciężko poczuć różnicę Ja polecam JBLa bo jego mam, nie mam porównania z tym aqua nova ale ze swojego jestem bardzo zadowolona i gdybym miała kupić raz jeszcze to kupiłabym JBLa. Dla mnie ważne jest też to aby filtr był cichy, a mój JBL jest mega cichy.Mam go w szafce i szczerze to lodówka jest głośniejsza. Poza tym mam deszczownicę, która bardzo dobrze napowietrza dzięki czemu żaden już "brzeczyk" potrzebny nie jest. Do tego jest bardzo prosty w obsłudze, a części do niego ogólnie dostępne. Nie wiem jak z aqua nova, musiałbyś sobie je porównać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
budzik122 Posted August 4, 2014 Author Share Posted August 4, 2014 Wybrałem JBL;) Pozdrawiam Temat do zamknięcia Wysyłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts