Jump to content

Bojownik - samiec czy samica?

madzia_mf
 Share

Recommended Posts

Witam, 3 miesiące temu zakupiłam 1 bojownika samca i 2 samiczki bojownika. W ciagu tego czasu jedna z samiczek bardzo się zmieniła. Trochę się rozrosła, nabrała innych kolorków i co najwazniejsze powiększył jej się ogon. Poza tym jest dosyć sporo w porównaniu z drugą samiczką, Czy jest mozliwe, że w sklepie pomylili płeć rybki? Bo tak na moje to upodabnia się do samca... Sama nie wiem. Oceńcie sami... Proszę o pomoc.

post-20945-0-97611900-1398715416_thumb.jpg

Właściwie to ignoruje ją. Na pewno mu nie przeszkadza. Zauważyłam jedynie zaloty między samcem a tą drugą samiczką. Więc albo ta rybka upodobała sobie tylko tą samiczkę albo rzeczywiście ta druga to samiec dlatego żadnego zainteresowania nie ma...

Dzięki za odpowiedź

Edit: 29-04-2014 20:22

Wzięłam dzisiaj tą rybkę do innego sklepu zoologicznego. Diagnoza była jedna: samiec bojownika strzępiastego.
A jednak dobrze przypuszczałam...

I co tu zrobić z tym drugim samcem? Może ktoś go przyjmie? Jestem z Zielonej Góry.

6.2. Jeżeli czas od napisania ostatniego postu nie przekracza 24h, oraz nie został on poprzedzony postem innego użytkownika, należy używać opcji „edytuj”./ahr/

Edited by ahr

madzia_mf poszukałem troszkę w necie i jestem skłonny przypuszczać że to Bojownik samica halfmoon moon. Przemawia za tym brak agresji ze strony samca. Na stronach znalazłem zdjęcia takich samiczek. Madzia porównaj sobie: https://plus.google.com/photos/109194170348010363877/albums/5823432699659817393?banner=pwa&authkey=COqtmo_Gs5On6QE