madzia_mf Posted April 28, 2014 Share Posted April 28, 2014 Witam, 3 miesiące temu zakupiłam 1 bojownika samca i 2 samiczki bojownika. W ciagu tego czasu jedna z samiczek bardzo się zmieniła. Trochę się rozrosła, nabrała innych kolorków i co najwazniejsze powiększył jej się ogon. Poza tym jest dosyć sporo w porównaniu z drugą samiczką, Czy jest mozliwe, że w sklepie pomylili płeć rybki? Bo tak na moje to upodabnia się do samca... Sama nie wiem. Oceńcie sami... Proszę o pomoc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RyCho Posted April 29, 2014 Share Posted April 29, 2014 madzia_mf ze zdjęcia to wygląda jak samczyk, a jak samczyk ten kupiony zachowuje się względem tej rybki? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
madzia_mf Posted April 29, 2014 Author Share Posted April 29, 2014 (edited) Właściwie to ignoruje ją. Na pewno mu nie przeszkadza. Zauważyłam jedynie zaloty między samcem a tą drugą samiczką. Więc albo ta rybka upodobała sobie tylko tą samiczkę albo rzeczywiście ta druga to samiec dlatego żadnego zainteresowania nie ma...Dzięki za odpowiedźEdit: 29-04-2014 20:22Wzięłam dzisiaj tą rybkę do innego sklepu zoologicznego. Diagnoza była jedna: samiec bojownika strzępiastego.A jednak dobrze przypuszczałam...I co tu zrobić z tym drugim samcem? Może ktoś go przyjmie? Jestem z Zielonej Góry. 6.2. Jeżeli czas od napisania ostatniego postu nie przekracza 24h, oraz nie został on poprzedzony postem innego użytkownika, należy używać opcji „edytuj”./ahr/ Edited April 29, 2014 by ahr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RyCho Posted April 30, 2014 Share Posted April 30, 2014 madzia_mf poszukałem troszkę w necie i jestem skłonny przypuszczać że to Bojownik samica halfmoon moon. Przemawia za tym brak agresji ze strony samca. Na stronach znalazłem zdjęcia takich samiczek. Madzia porównaj sobie: https://plus.google.com/photos/109194170348010363877/albums/5823432699659817393?banner=pwa&authkey=COqtmo_Gs5On6QE Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
madzia_mf Posted April 30, 2014 Author Share Posted April 30, 2014 Dzięki wielkie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ezdrasz1980 Posted April 30, 2014 Share Posted April 30, 2014 Ja też miałem właśnie wątpliwośći co do bojowników nigdy nie wiedziałem czy ma samca czy też samiczke, trochę rozwiałem swoje wątpliwośći ale i tak jeszcze nie jestem do końca pewny ponieważ trudno mi je porównać do zdjęć i opisów Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts