Kacper32 Posted April 25, 2014 Share Posted April 25, 2014 Cześć, mam akwarium 54l , i 3 gupiki wczoraj wpuszczone. Założyłem kotnik, bo jedna jest w ciąży, ale wody jest trochę za mało i wydaje mi się, że będzie wyskakiwać, akwarium dojrzewało 18 dni, i rybki są od wczoraj, czy mogę dolać jakieś 3/4 litry wody do tego? Jak ją wcześniej przygotować ? Pozdrawiam. Usunęłam zdublowany temat. / Luna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aisulim Posted April 25, 2014 Share Posted April 25, 2014 Wiadomo ryby mogą wyskakiwać z akwarium dlatego dobrze jakbyś miał przykryte szybą lub inną pokrywą. Nie żałuj im wody ja u siebie dolewam prawie na maxa (1cm/1,5cm) poniżej krawędzi. Wodę należy odstawić na 24godziny aby chlor wyparował z wody, a później już można dolać do akwa. Przydałoby się podnieść temp wody aby była podobna do tej w akwarium. Poniższy temat może Ci się sprzyda http://forum.superakwarium.pl/topic/3510-zakładanie-i-utrzymanie-akwarium-kompedium-wiedzy/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts